MENÜ

Formula 1 Imola Grand Prix'sinde pole pozisyonu Max Verstappen'in

Formula 1 2022 sezonunun 4. yarışı olan Imola Grand Prix’sinde sıralama turları heyecanı yaşandı. Red Bull'dan son şampiyon Max Verstappen yarın düzenlenecek sprint yarışı öncesi pole pozisyonunu elde ederken, şampiyona lideri Charles Leclerc ise 2. sırayı elde etti.

Formula 1 Imola Grand Prix'sinde pole pozisyonu Max Verstappen'in

Formula 1 2022 sezonunun 4. yarışı olan Imola Grand Prix’sinde sıralama turları heyecanı yaşandı. Red Bull'dan son şampiyon Max Verstappen yarın düzenlenecek sprint yarışı öncesi pole pozisyonunu elde etmeyi başardı.

Haberin Devamı

Şampiyonada zirvede yer alan Ferrari'den Charles Leclerc 2. sırayı elde ederken, McLaren'ın genç sürücüsü Lando Norris 3. sırada kendisine yer buldu.

Bu sonuçla birlikte Hollandalı pilot, yarın TSİ 17:30'da düzenlenecek olan sprint yarışına ilk sıradan başlayacak. Sprint yarışının sonuçlarına göre sürücüler Pazar günü gerçekleştirilecek olan ana yarışın gridini belirleyecek.

Mercedes erken havlu attı

Son yıllarda üst üste gelen başarıların ardından bu sezon sorunlar yaşayan Mercedes takımı Imola'da da istediğini bulamadı. Mercedes'in 7 kez dünya şampiyonu pilotu Lewis Hamilton ile genç yıldızı George Russell sıralamaların 2. bölümünde elendiler.

Formula 1 Imola Grand Prixsinde pole pozisyonu Max Verstappenin

Carlos Sainz'den büyük kaza

Ferrari İspanyol pilotu Carlos Sainz sıralama turlarının 2. bölümünde etkili olan yağmurun da etkisiyle aracının kontrolünü kaybetti ve bariyerlere çarptı. Araçta epey hasar meydana gelirken araçın kaldırılmasının ardından seans devam etti.

Haberin Devamı

Alex Albon'un frenleri alev aldı

Sıralama turlarının ilk bölümünde Williams'tan Alex Albon'un aracının frenleri bir anda alev aldı. Genç sürücü yola devam edemezken piste yayılan parçalar nedeniyle seansa kırmızı bayrakla ara verildi. Pistin temizlenmesinin ardından sıralamalar kaldığı yerden devam etti.

Formula 1 Imola Grand Prixsinde pole pozisyonu Max Verstappenin

Sprint yarışında sıralama şu şekilde:

  1. Max Verstappen - Red Bull
  2. Charles Leclerc - Ferrari
  3. Lando Norris - McLaren
  4. Kevin Magnussen - Haas
  5. Fernando Alonso - Alpine
  6. Daniel Ricciardo - McLaren
  7. Sergio Perez - Red Bull
  8. Valtteri Bottas - Alfa Romeo
  9. Sebastian Vettel - Aston Martin
  10. Carlos Sainz - Ferrari
  11. George Russell - Mercedes
  12. Mick Schumacher - Haas
  13. Lewis Hamilton - Mercedes
  14. GuanYu Zhou - Alfa Romeo
  15. Lance Stroll - Aston Martin
  16. Yuki Tsunoda - AlphaTauri
  17. Pierre Gasly - AlphaTauri
  18. Nicholas Latifi - Williams
  19. Esteban Ocon - Alpine
  20. Alex Albon - Williams
YORUM YAZ