MENÜ

Formula 1 Bahreyn Grand Prix'sinde zafer Ferrari'den Charles Leclerc'in

Formula 1'de 2022 sezonu Bahreyn Grand Prix'si ile start aldı. Büyük heyecanla beklenen Bahreyn GP'sinde zafere, yarışa pole pozisyonundan başlayan Ferrari pilotu Charles Leclerc ulaştı. Son şampiyon Max Verstappen ise aracında sorun yaşadığı için puan alamadı.

Formula 1 Bahreyn Grand Prix'sinde zafer Ferrari'den Charles Leclerc'in

Formula 1'de 2022 sezonu Bahreyn Grand Prix'si ile resmen start aldı. Büyük heyecanla beklenen Bahreyn GP'sinde zafere, yarışa pole pozisyonundan başlayan Ferrari pilotu Charles Leclerc ulaştı.

Haberin Devamı

Formula 1'de yeni dönemin ilk yarışı Bahreyn'de 57 tur üzerinden gerçekleşti. Son 2 sezonda zor günler geçiren ve bu sezona mutlak şampiyonluk hedefi ile başlayan Ferrari, Monakolu pilotu Charles Leclerc ile damalı bayrağı ilk sırada geçerken, takımın bir diğer pilotu Carlos Sainz 2. sırayı elde etmeyi başardı.

Mercedes'in 7. kez dünya şampiyonu pilotu Lewis Hamilton ise podyumun son basamağını tamamladı.

Son şampiyon sorun yaşadı

Yarışa 2. çizgiden başlayan Red Bull'dan son şampiyon Max Verstappen ise yarışın son bölümüne kadar Charles Leclerc ile tekerlek tekerleğe büyük mücadelelere girdi. Ancak Hollandalı pilot, aracında yaşadığı sorun sonrası puan alamadan yarışı tamamladı.

Haas'tan büyük başarı

Haberin Devamı

Son sezonlarda deyim yerindeyse adeta dibe demir atan Amerikan takımı Haas, bu sezon büyük bir gelişim göstermeyi başardı. Takımın, Rus pilot Nikita Mazepin ile yollarını ayırmasının ardından anlaşmaya vardığı Kevin Magnussen yarışı 5. sırada bitirerek takımına önemli puanlar kazandırdı.

Yarışta ilk 10 sıra şu şekilde:

  1. Charles Leclerc - Ferrari
  2. Carlos Sainz - Ferrari
  3. Lewis Hamilton - Mercedes
  4. George Russell - Mercedes
  5. Kevin Magnussen - Haas
  6. Valtteri Bottas - Alfa Romeo
  7. Esteban Ocon - Alpine
  8. Yuki Tsunoda - AlphaTauri
  9. Fernando Alonso - Alpine
  10. Zhou Guanyu - Alfa Romeo

YORUM YAZ