MENÜ

F1’de sevindiren gelişmeler

Formula 1’in, yeniden ülkemizde yapılma ihtimali yarışseverleri hayli heyecanlandırdı. Organizasyonun, normalin çok daha altında yani 50 milyon Euro bandında bir ücrete verilebileceği iddia edildi. Öte yandan F1 kulislerindeki birçok takım da İstanbul Park’ı çok istiyor.

F1’de sevindiren gelişmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem’in görüşmesi ile başlayan Formula 1 iddiaları, her geçen gün güçleniyor. Motorsporlarının zirvesi olan F1’in yeniden Türkiye’ye gelebilmesi konusunda ülkemizin eli hayli güçlü. Daha önce konuşulduğu gibi 2026 yılında 7 ülkenin kontratının bitecek olması, Türkiye’yi avantajlı hale getiriyor. Ayrıca pilotların da İstanbul Park’ı çok sevmesi, İstanbul Park’ı bir adım öne taşıyor. Diğer yandan da organizasyonla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Buna göre 2026 yılında pistin haklarına sahip olacak firmadan büyük bir talepte bulunulacağı iddia edildi.

Haberin Devamı

Pilotlar çok seviyor

Gelen haberlere göre pistin 10 yıl boyunca haklarını alacak olan taraf, bu süre zarfında ülkemize Formula 1’i de getirmek zorunda kalabilir. Konuyla ilgili resmi bir açıklamanın gelmesi bekleniyor. Diğer yandan da Türkiye’nin coğrafi şartlarından ötürü F1’in çok daha ucuz bir bedelle geri dönmesi gündemde. Yani 50 milyon Dolar bandında bir ücrete F1, Türkiye’ye gelebilir. Öte yandan pilotların, İstanbul Park’ı çok sevmesi de Türkiye’yi F1 anlamında bir cazibe merkezi haline getiriyor.

YORUM YAZ