MENÜ

Bahreyn'de pole pozisyonu son şampiyon Verstappen'in

Formula 1'de 2023 sezonu heyecanı Bahreyn Grand Prix'si ile start alıyor. Sezonun ilk sıralama turlarında pole pozisyonunu son şampiyon Max Verstappen elde ederken, şaşırtan sonuçlar ortaya çıktı.

Bahreyn'de pole pozisyonu son şampiyon Verstappen'in

3 günlük sezon öncesi testlerinin ve 3 antrenman seansının ardından Bahreyn Grand Prix'si öncesi Formula 1'de sıralama turları heyecanı yaşandı. Sakhir Pisti'nde gerçekleştirilen sıralama turlarında Red Bull'dan son şampiyon Max Verstappen pole pozisyonunun sahibi olmayı başardı.

Haberin Devamı

Hollandalı pilot, 1'29.708'lik derecesi ile bugün gerçekleştirilecek olan yarışa ilk sıradan başlamaya hak kazandı. Verstappen'in takım arkadaşı Sergio Perez ise sıralama turlarını 2. olarak noktaladı.

FERRARI 3. VE 4. SIRADA

Red Bull'un bu sezon en büyük rakiplerinden olması beklenen Ferrari'de ise Charles Leclerc 3. sırada, Carlos Sainz ise 4. sırada kendisine yer buldu.

AKILLARDA SORU İŞARETİ BIRAKTI

Seansın sonunda garajda kalan ve son denemeler için piste çıkmayan Charles Leclerc 0.292 saniye geride kalmış ve bu kararın nedeni merak konusu olmuştu. Monakolu pilot, yarışa taze lastik bırakmak için stratejik olarak böyle bir karar aldıklarını açıkladı.

ASTON MARTİN VE MERCEDES

Sezon öncesi testlerinde ve antrenman seanslarında oldukça hızlı gözüken Aston Martin'de gösterdiği gelişimi piste döktü. Takımın çifte dünya şampiyonu pilotu Fernando Alonso, son hakkında ıpkı Leclerc gibi tek tur atmasına rağmen 5. sırada kendisine yer buldu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon adeta kabusu yaşayan Mercedes ise beklentilerin altında kaldı. George Russell ve ve Lewis Hamilton sırasıyla 6. ve 7. sırada yarışa başlayacaklar.

Bahreyn Grand Prix'si bugün TSi 18.00'da başlayacak.

SIRALAMA TURLARI SONUÇLARI

Max Verstappen - Red Bull
Sergio Perez - Red Bull
Charles Leclerc - Ferrari
Carlos Sainz - Ferrari
Fernando Alonso - Aston Martin
George Russell - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Lance Stroll - Aston Martin
Esteban Ocon - Alpine
Nico Hulkenberg - Haas
Lando Norris - McLaren
Valtteri Bottas - Alfa Romeo
Zhou Guanyu - Alfa Romeo
Yuki Tsunoda - AlphaTauri
Alexander Albon - Williams
Logan Sargeant - Williams
Kevin Magnussen - Haas
Oscar Piastri - McLaren
Nyck De Vries - AlphaTaurİ
Pierre Gasly - Alpine

YORUM YAZ