MENÜ

Fırtına'nın yürüyüşü sürüyor

Bordo-Mavililer, evinde Torku Konyaspor'u 2-0'la geçti, Lazio maçı öncesi moral depoladı. Golleri; 53. ve 71. dakikada Mustafa Yumlu kaydetti.

Fırtına'nın yürüyüşü sürüyor

Spor Toto Süper Lig'deki son 2 maçını kazanan, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Apollon Limassol karşısında 2-1 galip gelen Trabzonspor, Avni Aker Stadyumu'nda Torku Konyaspor'u rahat geçmeyi başardı.

Haberin Devamı

Mücadeleye iki takım da kontrollü başladı. Bordo-Mavililer, Adrian'ın ve Olcan'ın ceza sahasına gönderdiği toplarla gol aradı. Torku Konyaspor ise Erdal'ın etkili ortalarıyla rakip kalede tehlike yaratmaya çalıştı. İlk devrede karşılıklı gol pozisyonları sonuçsuz kaldı. Soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, ikinci devreye hücum hattına takviye yaparak başladı. Aykut Akgün'ün yerine Janko oyuna girdi. Bu değişikliğin ardından oyundaki ağırlığını artıran Bordo-Mavililer, atak futbolun meyvesini kısa sürede aldı. 56. dakikada kazanılan serbest vuruşta Adrian topun başına geçti. Polonyalı oyuncunun yaptığı güzel ortaya iyi yükselen Mustafa Yumlu, kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.

Haberin Devamı

Uğur Tütüneker, takımının geriye düşmesinin ardından Djalma'nın yerine Gekas'ı, İshak'ın yerine Mehmet Güven'i sahaya sürdü. Golü yedikten sonra beraberlik golü için atak geliştirmeye çalışan Torku Konyaspor, Erdal ve Ali Çamdalı'yla pozisyonlardan yararlanamadı.

Akçay, 67. dakikada bir değişiklik daha gerçekleştirdi ve Henrique'nin yerine genç Soner oyuna girdi. Soner, oyuna girer girmez kaleye şık bir şut gönderdi, ancak top az farkla dışarı çıktı. 71. dakikada Fırtına'nın yıldızı Malouda sahneye çıktı. Ceza sahasının dışından kaleye sert bir vuruş gönderen Fransız yıldızın şutunda top Mustafa Yumlu'ya çarptı ve ağlara gitti.

Golün ardından, oyuna yeni giren Soner şanssız bir sakatlık yaşadı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı. Onun yerine Abdülkadir oyuna dahil oldu.

Kalan dakikalar Trabzonspor'un istediği gibi geçti. Ev sahibi ekip oyunu rölantiye aldı ve ligde üst üste 3. maçını kazanmayı başardı.

Bordo-Mavilililer, perşembe günü UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Lazio'yla karşılaşacak.

TRABZONSPOR'UN İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN

TORKU KONYASPOR'UN İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN

SÜPER LİG FİKSTÜR VE PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

YORUM YAZ