MENÜ

Fırtına sert esiyor: 2-0

Zirvede yer arayan Trabzon, Konya'yı Mustafa Yumlu'nun dublesiyle yıktı. 3 puan alan Bordo-Mavililer, 3. zafer haftasını geride bıraktı.

Fırtına sert esiyor: 2-0

Haberin Devamı

Doğru teşhis 3 puan getirdi

Trabzonspor maça beklenmedik bir şekilde başladı. Oyuncuların motive olamadıkları her hallerinden belliydi. Basit top kayıpları yapıldı, paslar adresi bulmadı. Konyaspor daha atak oynayan, rakibe baskı kuran, topa hakim olan taraftı. İlk yarının ortalarında Trabzonspor oyuna dengeyi getirse de hâlâ ‘evinde gibi’ oynamıyordu. Bundaki en büyük etken, aynı Kayserispor maçında olduğu gibi Zokora-Aykut Akgün ikilisinin hücumda hiç varlık gösterememesiydi. İki oyuncu da pas trafiğini sağlayamadı. Trabzonspor, savunmadan şişirilen toplarla hücum yapmaya çalıştı ve bunda başarılı olamadı.
Mustafa Akçay bu sorunu doğru bir şekilde teşhis etti ve müdahalesini yaptı. İkinci yarıya Aykut-Janko değişikliğiyle başladı. Avusturyalı forvete, Henrique ise sağ kanada geçti. Malouda ile Adrian orta sahaya kayınca ortaya 4-3-3 dizilişi çıktı. Akçay’ın bu tercihi kısa sürede meyvesini verdi. Konyaspor’un hiçbir etkinliği kalmadı. Trabzospor peş peşe pozisyonlar buldu ve Mustafa Yumlu’nun 2 golüyle, (2.’sinde Malouda’nın şutu Mustafa’dan sekip gol oldu) çok önemli bir galibiyet aldı.
Son olarak taraftara değinmek gerek. Bu kadar iyi hava yakalamış, peş peşe rakiplerini deviren bir takım bile yalnız bırakılıyorsa, ortada büyük bir yanlışlık var demektir. Geçtiğimiz sezon, “Takım kötü gidiyor” denilerek boş bırakılan tribünlerin bu kez neden dolmadığını fazlasıyla merak ediyorum...

Maçtan dakikalar


3. dakikada Trabzonspor savunmada yaşanan anlaşmazlıkta araya girerek topu kapan N’Douassel, kaleciyi geçtikten sonra dar açıdan sonra vuruşunu yaptı ancak top yandan dışarı çıktı.
10. dakikada Bosingwa savunmadan aldığı topla rakip yarı sahaya girdikten sonra ara pasıyla Henrique’yi buluşturdu. Brezilyalı oyuncunun aşırtma vuruşunda top çerçeveyi bulmadı.
40. dakikada Djalma’nın yaklaşık 30 metreden çektiği sert şutta top Onur’da kaldı.
46. dakikada soldan ceza sahasına giren Yusuf’un sert şutunu kaleci son anda çeldi.
56. dakikada Adrian’ın kullandığı serbest vuruşta Mustafa iyi yükseldi ve topu ağlara gönderdi: 1-0.
68. dakikada savunmanın arkasına atılan topla ceza sahasına giren Soner’in vuruşunda top yandan auta gitti.
71. dakikada Malouda’nın yaklaşık 30 metreden çektiği sert şutta ceza sahası içerisinde Mustafa Yumlu’ya çarpan top yön değiştirerek ağlarla buluştu: 2-0.

Arda Erol

YORUM YAZ