MENÜ

Fırtına, onları iyi tanıyor

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda Metalist Kharkiv, Legia Varşova ve Lokeren ile eşleşen Trabzonspor, kuradan sonra transfer çalışmalarına hız verdi. Trabzonspor, transfer dönemi içerisinde 2 takviye daha yapmak istiyor.

Fırtına, onları iyi tanıyor

Bordo mavili takımın rakipleri arasında yer alan Legia Varşova bu sezonki performansı ile dikkat çekiyor. Geçtiğimiz sezonda UEFA Avrupa Ligi'nde aynı grupta yer alan Legia Varşova ile Trabzonspor arasında oynanan iki maçı da bordo mavililer, 2-0'lık skorlarla kazandı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynanan ön eleme maçlarında Celtic'i 4-1 ve 2-0'lık skorlarla geçmesine rağmen cezalı oyuncu oynattığı gerekçesiyle hükmen mağlup sayılarak UEFA Avrupa Ligi'ne gönderilen Varşova, Kazakistan ekibi Aktobe'yi 1-0 ve 2-0'lık skorlarla mağlup ederek gruplara kalmayı başardı. Maçlarını 32 bin kişilik Pepsi Arena'da oynayan Varşova'yı Norveçli teknik adam Henning Berg çalıştırıyor. Yeşil beyazlı renklerdeki Polonya ekibi 6 haftası geride kalan Polonya Ligi'nde ise oynadığı 6 maçta aldığı 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle topladığı 13 puanla 2'nci sırada yer alıyor.

Lokeren, Hull City'yi eledi

Haberin Devamı

Trabzonspor ile aynı grupta yer alan Belçika'nın Lokeren takımı ise grupta kadro değeri en düşük takım olarak dikkat çekiyor. Geçtiğimiz sezon Belçika Kupası'nı kazanarak Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanan Lokeren, İngiliz ekibi Hull City'yi eleyerek gruplara kalmayı başardı. Maçlarını 9500 kişilik Daknam Stadion'da oynayan Lokeren'i Belçikalı Peter Maes çalıştırıyor. Lokeren, 5. Haftası geride kalan Belçika Pro Ligi'nde 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonucu topladığı 7 puanla 7'nci sırada bulunuyor.

Önemli silahlara sahip

Gruptaki iddialı takımlar arasında gözüken Ukrayna temsilcisi Metalist Kharkiv ise ülkedeki iç karışıklıktan nasibini aldı. Lig maçlarını kendi sahasında oynamasına karşın UEFA Avrupa Ligi play off turunda elediği Ruch Chorzow ile oynadığı maçı Dinamo Kiev'in sahasında yapan Kharkiv, kadrosunda da bir çok önemli oyuncu bulunduruyor. Bir dönem Trabzonspor'da forma giyen Jaja ile birlikte Sosa, Papa Gueye ve Xavier, Metalist'in en önemli oyuncuları olarak dikkat çekiyor. Bu arada ülkedeki iç karışıklık nedeniyle Metalist Kharkiv ile Trabzonspor arasında oynanacak olan maçın hangi statta oynanacağına UEFA karar verecek.

YORUM YAZ