MENÜ

Fırtına gecesi!

Akhisar’a karşı deplasmanda galibiyeti bulunmayan Fırtına, bugün şanssızlığına son vermek için sahaya çıkacak. İkinci yarıda yenilgiyi unutan Bordo-Mavililer, aynı zamanda kaybetmeme serisini sürdürerek Galatasaray maçı öncesi moral kazanmayı hedefliyor.

Fırtına gecesi!

Spor Toto Süper Lig’in 24. hafta kapanış maçında deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak olan Trabzonspor için bu maç, 90 dakikada daha fazlası niteliğinde olacak. Ege temsilcisiyle bugüne kadar deplasmanda oynadığı mücadelelerde hiç galip gelemeyen Bordo-Mavililer, sahadan galibiyetle ayrılarak bir ilk yaşamayı hedeflerken, Avrupa kupaları yolunda da zorlu bir virajı geride bırakmak istiyor. Trazonspor, ligde bugüne kadar Akhisar ile deplasmanda 4 kez karşılaştı, söz konusu karşılaşmalarda galibiyet elde edemedi. Karadeniz ekibi bu maçlarda 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı, attığı 2 gole karşılık ise kalesinde 7 gol gördü.

Derbi öncesi kritik viraj

Sezonun ikinci yarısında yakaladığı çıkışla birlikte üst sıra için umutlanan Trabzonspor, deplasmanda Akhisar Belediyespor ile oynayacağı maçı kazanıp, gelecek hafta Medical Park Arena’da ağırlayacağı Galatasaray maçı öncesi de moral depolayarak stadı doldurmayı hedefliyor. Saat 20.00’de Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynanacak karşılaşmada hakem Yaşar Kemal Uğurlu düdük çalacak.

Kazanan kadro sahada

Trabzonspor’da teknik patron Ersun Yanal’ın, kazanılan son Kardemir Karabükspor maçının 11’ini koruyacağı öğrenildi. Deneyimli teknik adamın sakatlığı devam eden Durica’nın yokluğunda savunmada yine Medjani’ye görev vermesi bekleniyor. Kardemir Karabükspor karşılaşmasında ayağına darbe alan ve hafta içerisinde tedavisi tamamlanan Olcay Şahan’ın da oynayabilecek durumda olduğu kaydedildi.

MİNİ YORUM

Stadı doldurur

Akhisar deplasmanında alınacak bir galibiyet ve daha da önemlisi Trabzonsporlular’ı gururlandıracak bir futbol, sadece takımın yenilmezlik serisine yeni zincir eklemekle kalmayacak. Eğer bugün Ersun Yanal ve öğrencilerinin planladığı gibi biterse gelecek haftaki Galatasaray karşılaşması şehirde yıllar sonra müthiş bir atmosferi de tetikler. Bu da yeni stadın tamamen dolması, kentteki insanların formalarıyla sokaklarda dolaş dolaşması, yani kötü başlayan bir sezonun psikolojik açıdan mükemmel bitmesi anlamına gelecek. Futbolcuların da bunu bildiğinden eminim ve bugün Bordo-Mavililer’in net favori olduğu düşüncesindeyim.

Serhat Demirtaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ