MENÜ

Fiorentina - Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Bir tarafta Fatih Terim’in 20 yıl önce çalıştırdığı ve efsane ilan edildiği Fiorentina, diğer tarafta tam 20 kupa kazandırdığı Galatasaray... Floransa’da oynanacak hazırlık maçı, Terim için özel anlam taşıyor. Galatasaray'ın ilk 11'i belli oldu. Terim, forvet tercihini takımdan ayrılması gündemde olan Mbaye Diagne'den yana kullandı. Peki, Fiorentina - Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Mücadelenin canlı anlatımı ve skor takibi Fanatik.com.tr'de olacak.

Fiorentina - Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Süper Lig’in başlamasına 1 hafta kala, Galatasaray son hazırlık maçını bugün Floransa’da Fiorentina ile oynayacak. Sarı-Kırmızılı ekip, bu mücadele ile birlikte en ciddi sınavlarından birini vermiş olacak. Galatasaray, şu ana kadar oynadığı hazırlık maçlarında Leipzig’a 3-2, Augsburg’a da 4-1 yenilirken, ardından Bordeaux’yu 3-1, Panathinaikos’u da 2-1 mağlup etti. Aslan son olarak Süper Kupa maçında Akhisarspor'u tek golle devirip mutlu sona ulaşan taraf oldu. Bugünkü maç öncesi İtalya’da üst üste 2 idman yapan Cim Bom, karşılaşma sonrası İstanbul’a dönecek ve ligin ilk haftasında oynanacak Denizlispor mücadelesine hazırlanacak.

Haberin Devamı

Fiorentina - Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta?

İtalya'nın Floransa kentinde bulunan Artemio Franchi Stadı'ndaki mücadele, TSİ 22.00'de başlayacak ve Smart Spor tarafından canlı yayınlanacak. Mücadelenin canlı anlatımı ve skor takibi Fanatik.com.tr'de olacak.

İLK 11'LER:

Fiorentina: Dragowski, Biraghi, Ranieri, Milenkovic, Lirola, Badelj, Benassi, Castrovilli, Boateng, Sottil, Montiel

Haberin Devamı

Galatasaray: Muslera, Linnes, Marcao, Luyindama, Nagatomo, Donk, Seri, Belhanda, Feghouli, Jimmy Durmaz, Mbaye Diagne

Kupada finale taşıdı

Terim, 10 ay boyunca görev yaptığı Fiorentina’yı İtalya Kupası’nda finale kadar taşımayı başarmıştı. O dönem kulübün sahipleriyle sıkıntılar yaşadığı için görevinden ayrılan Fatih Terim, her şeye rağmen İtalya’da iz bırakmayı başardı. Kariyeri boyunca 20 kupa kazandırdığı Galatasaray’la, eski takımı Fiorentina’ya karşı duygusal bir mücadeleye çıkacak olan tecrübeli hoca, maç öncesinde tribünleri selamlayacak.

''Galatasaray ve Fiorentina'yı ayrı tutmak lazım''

Floransa şehrine geldiği için heyecanlı olduğunu ifade eden Fatih Terim, "19 sene önceden bahsediyoruz. O zaman böyle antrenörlerin hala da öyle de Avrupa'da İtalya gibi bir ülkede çalışabilmesi kolay değildi. Çok heyecanlıydık, istekliydik, arzuluyduk. Ne ben onları unuttum ne de onlar beni. Fiorentina benim ikinci yuvam. Galatasaray ve Fiorentina'yı ayrı tutmak lazım. Burada beni en çok etkileyen şey çok samimi bir sevgi görmemdi. Ben ve ailem burada çok mutlu olduk. Burada bir İtalyan gibi yaşadık, burası evimiz oldu. Arada buraya geliyorum, onlar da davet ettiler. Fiorentina benim için hep ayrı kalacak. Bana Federico Chiesa'yı beğeniyor musun diye sordular. Bende beğendiğimi ancak Enrico Chiesa'nın daha büyük oyuncu olduğunu söyledim. Umarım geçer dedim" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Bana her zaman o sevgiyi, o sıcaklığı hissettirdiler"

Floransa'da kendisine duyulan sevgiyi, sıcaklığı her zaman hissettiğini belirten Terim, "Normalde lige bir hafta kala yapılacak bir hazırlık maçı bu. İtalya basınının bu kadar ilgi göstermesi, Fiorentina ile biz yan yana gelince dikkat çekiyoruz. Sağ olsunlar ben ne zaman İtalya'ya gelsem ilgilerini esirgemiyorlar. Gecen sene Atletico Madrid - Juventus maçın gitmiştim. Orda da aynı ilgi oldu. Bu kadar yıldan sonra hala ilgi varsa demek ki güzel şeyler yapmışım demek ki. Kime sorarsanız sorun orada bir sıkıntı yok. Rahat rahat sorabilirsiniz. Demin de söyledim, samimi bir sevgidir. Ben burada her gün antrenman sonrasında merkezdeydim. Beraber yaşadım. Bir de burada başka şehirlerde olmayan, az şehirde olan bir şey var. Çoğunluk Fiorentinalıdır. Önemli bir şehir. Rönesansın doğduğu yer. Tarihi müthiş bir şehir. Dolayısıyla herkesi içlerine katmıyorlar ama Allah'a şükür bizi kendilerinin yerine koydular, sağ olsunlar. Bana her zaman o sevgiyi, o sıcaklığı hissettirdiler. Hala da öyle" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ