MENÜ

Filenin Sultanları'nın Olimpiyat rüyası bitti

Avrupa Kıta Elemeleri'nde finale çıkamayan ve olimpiyat yolunu uzatan Filenin Sultanları son şansını da kullanamadı. Ay-Yıldızlılar, İtalya'ya 3-2 yenilip Dünya Elemeleri'ne gitme şansını da yitirerek 2016 Rio defterini kapattı.

Filenin Sultanları'nın Olimpiyat rüyası bitti

Salon sporlarında Türkiye’nin 52 yıllık olimpiyat özlemini 2012 Londra’ya katılarak bitiren Filenin Sultanları, bu kez 2016 Rio vizesi alamadı.

Ankara’nın ev sahipliğinde yapılan olimpiyat Avrupa Kıta Elemeleri’nde önce direkt katılma şansını yitirdi ardından dünya elemelerine gitme yolunu da kapatarak olimpiyat yılını 4 yıl sonraya bıraktı. Ay-Yıldızlılar, olimpiyat yolundaki fırsatlarını tek tek tüketti.

Son setteki basit hatalar

Birinci olan takımın, doğrudan katılma hakkı kazanacağı Avrupa Kıta Elemeleri’nde önce gruptaki son maçında Hollanda’ya yenilerek liderliği kaçıran Filenin Sultanları ardından yarı finalde de son Avrupa Şampiyonu Rusya’ya mağlup oldu ve birincilik şansını yitirdi. Ancak bir ihtimali daha vardı... Üçüncülük maçında İtalya’yı devirip, mayıs ayındaki olimpiyat dünya elemelerine katılmaktı. Ancak o da olmadı. Millerimiz, ilk seti kaybetmelerine maçı tie-break setine kadar taşıdı. Hatta kader setinde Türkiye, Neriman ve Neslihan’la 4-1, 8-6 gibi skor üstünlükleri kurdu.

Tam olimpiyat şansımız sürecek derken, basit hatalar maçı İtalya lehine çevirdi. Böylece Filenin Sultanları, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılma şansını tamamen kaybetti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ