MENÜ

Fikret Orman: Bu benim Beşiktaş'taki son seçimim

Beşiktaş’ta gerçekleşen Olağan İdari ve Mali Genel Kurul başladı. Kongre Divan Kurulu Başkanlığı’na Atıf Keçeci seçildi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Bu benim Beşiktaş'taki son seçimim" dedi. Beşiltaş'ın tolpam borcu 2 milyar 423 milyon 706 bin TL olarak açıklandı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve yönetimi, mali yönden oy çokluğuyla ibra edildi.

Fikret Orman: Bu benim Beşiktaş'taki son seçimim

Beşiktaş’ta 2018 Olağan İdari ve Mali Genel Kurul başladı. Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil, açılış konuşmasını yaparken, Divan Kurulu Başkanlığı için Atıf Keçeci ve Ali Rıza Dizdar’ın aday olduğunu belirtti ve oylama yapıldı. Oylamada oy çokluğuyla Atıf Keçeci, Divan Kurulu Başkanı oldu. Ahmet Ürkmezgil’in, “Büyük çoğunlukla Atıf Keçeci, Divan Başkanlığı’na seçilmiştir” ifadelerini kullanmasından sonra Ali Rıza Dizdar’ın ismini önerenler, tek tek sayım yapılmadığı için protesto ederek, “Hak, hukuk, adalet” diye bağırdı. Atıf Keçeci’nin kürsüye çıkmasının ardından “Atıf istifa” seslerinin yükseldiği kongrede Atıf Keçeci ise, “Hayatımızda yanlışımız yok. Bu kongremizin Beşiktaş için hayırlı olmasını ve iyilikler getirmesini diliyorum” dedi. Atıf Keçeci’nin açıklamalarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte kongrenin açılışı yapıldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın borcu 2 milyar 423 milyon 706 bin TL

Beşiktaş’ta gerçekleşen 2018 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul’da kulübün borcu açıklandı. Açıklanan rakama göre siyah-beyazlıların toplam borcu 2 milyar 423 milyon 706 bin TL.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve yönetimi, mali yönden oy çokluğuyla ibra edildi.

Fikret Orman'ın açıklamaları şu şekilde;

Beşiktaş'a uygun bir genel kurul olmasını biliyorum. Genel kurullar Beşiktaş'ın düğünüdür.

Top çizgiyi geçmediği zaman bütün değerlendirmeler ona göre oluyor. Bugün oruçluyum olabildiğince sakin olmaya çalışıyorum. Bu benin gireceğim son seçim. Tüzüğümüz de ona izin veriyor. Benim de isteğim o şekildeydi.

Yarın gerçekleştirilecek seçim, benim Beşiktaş'taki son seçimim. Zaten tüzüğümüz de buna el veriyor, benim isteğim de buydu.

Haberin Devamı

Bugün baktığımızda 2 milyon 229 bin TL net borcumuz var.

2012'de geldiğimiz zaman stadyumumuzu yenilememiştik. İki rakibimizin de stadı vardı. Altyapı tesislerini yeniledik, sosyal tesisler yaptık. Amatör şubelere bir şey yapmadık, sadece finanse etmek durumunda kaldık. Mağaza sayımız 21'di, şu an 105 civarında.

Biz o günden sonra alınan avansları yani 62 milyonu ekledik. Mahkemelik dosyaları da ekledik. Sonuçta 581 milyon dediğiniz borç buradan geliyor. 424 milyon dolar borcumuz var bugün.

Amatör şubelere çok bir şey yapamadık. Onları finanse ettik. 2012-2018 senesi içerisinde tesislere yaptığımız harcama 470 milyon TL, buna KDV ekli değildir. UEFA sıralamasında 66.sıradaydık bugün 26. sıradayız.

2012 senesinde bizim o dönemde iki rakibimizle karşılaştırmak istedim. İki rakibimizin de stadyumu vardı. Bütün altyapımız konteynerlerde çalışıyordu.

636 milyon TL TV'den gelir. Sponsorluk 543 milyon TL, lisanslı ürün 421 milyon TL, UEFA 469 milyon TL, maç hasılatı 352 milyon TL. kira gelireri 237 milyon TL, üye aidat 3 milyon TL, Futbol takımı gideri 1 milyon 908 bin TL.

Vodafone Park'ta galibiyet yüzdesi olarak bu sezon kötüydü. İlk yarı 2 tane mağlubiyet aldık. İki şampiyonluk yaşadık 3 senede. Avrupa Ligi çeyrek final oynadık ve Şampiyonlar Ligi'nde namağlup grup lideri olduk.

Haberin Devamı

Genç nesilin espora büyük ilgisi var. Biz de espora yatırım yapıyoruz. 50'den fazla bilgisayarımız var. Çocuklarınıza gelip etkinliklere katılabilirsiniz. Konser alanımız var. 260 amatör grupla çalışma yaptık.

6 değişik yerdeydik. Bütün bunları kapattık. Hepsini stadyuma taşıdık. Hem kira kazandık hem de tasarruf yaptık. Akatları bitirdik, büyük emekler harcadık. Pendik'i yaptık.

Antalya Derneğimiz başlangıç yaptı. Çok güzel bir dernek yaptılar. Bunların benzerini şimdi İzmir yapıyor. Umarım Türkiye'nin her yerinde bunları ortaya çıkaracağız.

Beşiktaş müzesini 2 yılda 150 bin kişi ziyaret etti. eticaret her geçen gün daha da büyüyor. Karımız yüzde 6 yükseldi. Kartal Yuvası'nın 112 milyon TL civarında bütçesi var.

Önümüzdeki sene formalarımızın fiyatı 250 TL civarına gelecek. Bize fazla gibi geliyor ama dışarıda bu 100 Euro'ya satılıyor. Bizde neredeyse 3'te 1 fiyatına fdenk geliyor.

Ürün model sayısını artırdık. Bin 400'e yakın çeşitten 4 bin 600'e çıkardık. Japonya'da sürekli forma siparişi geliyor. Formanın Japonya'da satılması önemli değil ama orada Beşiktaş formalı insanların dolaşıyor olması önemli.

Haberin Devamı

Kabataş'ta kurduğumuz bir vakıf var. İstanbul'da üniversite açmak için 150 milyon TL gerekiyor. Hayal görmeyelim. İlkokul, orta okul ve lise olarak başladık. İlkini açtık. İnşaat devam ediyor. 76 derslikli bir okul yapıyoruz. İnşallah güzel bir şeyler yapacağız.

7 senede elimizden gelenin en iyisini yaptık. Biz başladığımızda rakiplerimizin borçları bizim yarımız kadardı. Biz büyük bir mücadele verdik. Bazı rakiplerimiz mallarını sattılar. Hala da bizden daha yüksek borç seviyesindeler.

Bizim gelirlerimiz yokken onlar Şampiyonlar Ligi'ne gidiyorlardı. Kimseye şunu al demedik. Büyük bağış olarak kulüplerine para verdiler. Hala bizden fazla borçları var. Allah kolaylık versin. Hepimiz büyük emekler sarf ettik.

Yarın son genel kuruluma gireceğim. Hayırlara vesile olsun. Beşiktaş'a yakışan bir kongre olsun. Ramazan ayı güzellik ayı. Bir birimizin yüzüne bakacak halde olalım. Beşiktaş' yakışacak şekilde kongre geçirelim.

Haberin Devamı

Fikret Orman'dan tepkilere müdahale!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Hürser Tekinoktay'ın kürsüye çıktığı anda yapılan protestolar sonrası devreye girerek, "Lütfen arkadaşlar. Unutmayın burası Beşiktaş genel kurulu" diyerek uyarıda bulundu.

YORUM YAZ