MENÜ

FIFA açıkladı! İşte 2022 Dünya Kupası'nın açılış tarihi

FIFA, merakla beklenen 2022 Dünya Kupası'nın açılış tarihini bir gün öne aldı. Daha önce 21 Kasım'da başlaması planlanan organizasyon yapılan açıklamaya göre 20 Kasım tarihinde ev sahibi ülke Katar ile Ekvador'un karşılaşacağı mücadele ile başlayacak.

FIFA açıkladı! İşte 2022 Dünya Kupası'nın açılış tarihi

FIFA, merakla beklenen 2022 Dünya Kupası'nın açılış tarihinde değişikliğe gitti.

Haberin Devamı

Daha önce 21 Kasım'da başlaması planlanan organizasyon yapılan açıklamaya göre 20 Kasım Pazar günü ev sahibi ülke Katar ile Ekvador'un karşılaşacağı mücadele ile başlayacak. Ayrıca FIFA bu kararın oybirliğiyle alındığını, Dünya Kupası maç programı ve düzenlemelerin buna göre değiştirildiğini de belirtti.

Dünya Kupası ne zaman başlıyor?

Dünyanın dört bir köşesinden oyuncular, antrenörler ve taraftarların heyecanla takip edeceği 2022 FIFA Dünya Kupası, 20 Kasım'da başlayacak ve Katar'da düzenlenecek. Turnuva, Katar'da yaz sıcaklığının yüksek olması nedeniyle yaz aylarında değil, Kasım ve Aralık'ta gerçekleşecek. Turnuvadaki maçlar, 5 farklı şehirde ve 8 farklı stadyumda oynanacak. Maçların oynanacağı 8 stat ise şu şekilde: Lusail Iconic Stadyumu, Al Bayt Stadyumu, 974 Stadyumu, Al Thumama Stadyumu, Eğitim Şehri Stadyumu, Ahmed bin Ali Stadyumu, Halife Stadyumu, El-Vakrah Stadyumu.

Haberin Devamı

Katar'da düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası nedeniyle Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'e 14 Kasım Pazartesi gününden itibaren ara verilecek.

Dünya Kupası'na hangi ülkeler katılacak? Dünya Kupası grupları:

  • A Grubu: Katar, Hollanda, Senegal, Ekvador
  • B Grubu: İngiltere, ABD, İran, Galler
  • C Grubu: Arjantin, Meksika, Polonya, Suudi Arabistan
  • D Grubu: Fransa, Danimarka, Tunus, Peru/Avustralya/Birleşik Arap Emirlikleri
  • E Grubu: İspanya, Almanya, Japonya, Kosta Rika/Yeni Zelanda
  • F Grubu: Belçika, Hırvatistan, Fas, Kanada
  • G Grubu: Brezilya, İsviçre, Sırbistan, Kamerun
  • H Grubu: Portekiz, Uruguay, Güney Kore, Gana

YORUM YAZ