MENÜ

"Fernandes takımın lideridir"

Listedeki ilk isimleri transfer edemeseler de şampiyonluğun en güçlü adaylarından olduklarını belirten Samet Aybaba, “Baktık olmadı ara transferde gerekli takviyeyi yaparız. Sırf oyuncu almak için transfer yapmıyoruz” dedi.

"Fernandes takımın lideridir"

Siyah-Beyazlılar’ın teknik direktörü Samet Aybaba, yaptıkları transferlerin ardından kadronun son durumunu değerlendirdi. Tecrübeli teknik adam, “İstediğimiz oyuncuları alamadık. Bu doğru. İlk tercihleri değil de, belirlediğimiz alternatifleri kadromuza katmak durumunda kaldık. Ancak bunu sorun etmiyoruz. İyi takım olmayı başarırsak bu çark içinde dişler işler ve sorun yaşanmaz. Biz de bunu umuyoruz. Baktık ki istediğimiz olmadı, ara transfere kadar bir şekilde idare ederiz. Sırf oyuncu almak için de transfer yapmıyoruz. Her hoca dünyanın en iyi oyuncuları ile çalışmak ister. Ancak imkanlarımız ölçüsünde yaptığımız takviyeler ile iddialı konuma geldik. Beşiktaş, bütçe olarak küçülse de, hedef olarak asla küçük düşünmez. Mustafa’nın sakatlığı sonrası forvette yaşanan sıkıntıyı Batuhan’ı alarak bir ölçüde aştık. Batuhan kendi bünyemizden yetişen genç bir arkadaşımız. Onu yeniden Beşiktaş ve Türk futboluna kazandıracağız. Böylelikle herkes kazanmış olacak” ifadesini kullandı.

‘Derbileri düşünmem’

Büyük maçları fazla düşünmediğini belirten Aybaba konuşmasını şöyle noktaladı: “Oyuncular nasıl olsa derbi havasına motive olur. Diğer takımlara karşı oynayacağımız maçları kayıpsız geçmemiz gerekiyor. Beşiktaş her zaman olduğu gibi şampiyonluğun en güçlü adayıdır. Bu yolda güçlü adımlarla yürürken, aynı zamanda ortaya koyacağımız futbol ile de seyir zevki vereceğiz.”

Gençlere Feda!

Transfer sezonunda kendisine yapılan tüm teklifleri geri çeviren ve Beşiktaş’ta kalmayı tercih eden Manuel Fernandes’e, teknik direktör Samet Aybaba tarafından bir görev daha verildiği bildirildi. Portekizli futbolcunun Kaptan İbrahim Toraman ile birlikte kadrodaki genç isimlerle bundan sonra daha yakın ilgileneceği, hatta bazı futbolcuları antrenmanların ardından özel olarak çalıştıracağı ifade edildi. Fernandes son olarak Portekiz basınına yaptığı açıklamada, “Beşiktaş benim takımda kalmam için elinden gelen her şeyi yaptı. Onların bu fedakarlığına karşılık verme sırası bende” demişti.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ