MENÜ

Ferhat Çoğalan kimdir? Hangi takımda yetişti? Aslen nereli?

Lille, Valencia altyapısında forma giyen 16 yaşındaki orta saha oyuncusu Ferhat Çoğalan'ı kadrosuna kattı. Bu transferin açıklanmasının ardından genç yıldız adayının kim olduğu büyük merak konusu oldu. İşte Ferhat Çoğalan'ın kariyeri...

Ferhat Çoğalan kimdir? Hangi takımda yetişti? Aslen nereli?

Fransa Ligi takımlarından Lille, Valencia altyapısından yetişen ve Avrupa'nın dev takımlarının peşinde olduğu 16 yaşındaki Türk oyuncu Ferhat Çoğalan'ı transfer etti.

Haberin Devamı

Fransız ekibi, böylece bu sezon 2. Türk transferini yapmış oldu. Lille, daha önceden İstanbulspor’dan Mehmet Zeki Çelik ile 5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Genç yıldız adayını dev kulüpler takip ediyordu. Barcelona ve Bayern Münih, Ferhat ile bir dönem ciddi bir şekilde ilgilenmiş ancak transfer resmiyet kazanmamıştı.

İşte Ferhat Çoğalan'ın bilinmeyenleri

Babası ilk olarak İspanya’ya Barcelona’ya götürmüş ve dönenim altyapı sorumlusu Zubizaretta Ferhat’ı çok beğendiklerini burada bırakın bir sene sizide ailece buraya alırız demiş babası da bu nedenle vazgeçmiştir. Ardından Monaca ile görüşen Sedat Çoğalan oğlunun Barcelona anlaşamadığı söyleyince devreye Valencia girmiş ve Ferhat Çoğalanı tabiri yerinde ise kapmıştır. Bugüne kadar Arsenal, Juventus, Borussia Dortmund, Milan, Galatasaray ve Manchester United takımlarının talip olduğu Ferhat Çoğalan’ın babası Sedat Çoğalan’dır.

Haberin Devamı

Türkiye U15 Milli Takım formasını 2, U14 formasını 3 ve U16 Milli takım formasını 2 kez giymiş toplam bu karşılaşmalarda 3 gol atmıştır. Orta saha’da on numara pozisyonunda görev yapan Ferhat Çoğalan Valencia takım kadrosunda yer almaktadır. Ferhat Çoğalan aslen Trabzon Araklı’lıdır.

YORUM YAZ