MENÜ

Fenerli çok mutlu

Fenerbahçe, Euroleague'de tarihinin en başarılı dönemini yaşıyor. Taraftar, yönetim, oyuncular çok mutlu. Final-Four şarkıları söyleniyor. Ve bu büyük hedef hiç de uzakta durmuyor

Fenerli çok mutlu

Geçen yıl 30-40 sayı fark yediği takımları bu sene teker teker yenmeye başladı Fenerbahçe. Hem de ne yenmek... Oyunun ilk dakikasından itibaren üstünlüğünü rakibe hissettiriyor Sarı-Lacivertliler. Lietuvos Rytas, Cibona, Barcelona ve Montepaschi Siena. 4 galibiyette de kilit sayı 70 oldu Fenerbahçe için. 4 takım da 70 sayıyı bulamadı Fenerbahçe’nin muazzam savunması karşısında. Ömer Onan ve Kinsey Avrupa’nın en iyi dış savunucularındandı.

Marko Tomas takviyesi burayı daha da güçlendirdi.Yüzde 36’da tuttularVidmar ve Oğuz daha tecrübelendi. İki kalıplı uzun pivotları, Mirsad ve Lavrinoviç de hareketli uzunları savunuyor.

Herkes katkı veriyor
En önemlisi takım savunması çok iyi oturmuş durumda. Yardımlaşma harika. Zaten bunun sonucunda da 4 maçta rakipleri ortalama yüzde 36’da tuttu Fenerbahçe müdafası. Yani potalarına atılan her üç şuttan sadece 1 tanesi basket oldu. Hücumlar ise oldukça zengin. Sadece bir iki oyuncunun eline bakılmıyor. Rytas maçında 11, Cibona’ya 9, Barcelona ve Montepaschi Siena karşılaşmalarında da 10 oyuncudan sayı bulmuş Fenerbahçe. Top paylaşılıyor, her oyuncudan maksimum katkı alınıyor. Hem savunma, hem de hücumda düzen takır takır işleyince, başarı da geliyor. Başarıyla beraber taraftarın ilgisi de arttı. Maçların Abdi?İpekçi’ye göre harika sayılacak bir konumda olan Sinan Erdem’de oynanmasının da etkisi var ama Montepaschi Siena maçında tribünlerde rekor düzeyde seyirci olması tek kelimeyle harikaydı. Kalan maçları da artık full tribünlere oynayacak Fenerbahçe. Geçen yıl Euroleague’in en az seyirciye oynayan takımıydı, bu yıl birinci olmaya aday. Kısa sürede çok şey değişti Fenerbahçe’de. Taraftar inanıyor. Geçmiş şampiyonlara ve Final-Four oynayan takımlara baktığımızda, işin sırrının takım savunması olduğunu görüyoruz. Kanarya, bu savunma sertliğini sürdürdüğü müddetçe, Final-Four’a her hafta bir adım daha yaklaşır.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ