MENÜ

Fener'in penaltısı güme gitti

Gazetemizin hakem yazarı Serdar Tatlı, Sivasspor-Fenerbahçe mücadelesini yöneten Yunus Yıldırım'ı değerlendirdi.

Fener'in penaltısı güme gitti

Sivassporlu Kadir’in eli, doğal konumunun uzağında açık ve kendine avantaj oluşturuyordu, yüzde yüz penaltı. Egemen’in tepkisi kırmızı kart, ama ondan önceki pozisyonda faul yoktu. Meireles’in atılması gerekirdi. Yunus Yıldırım sonuca etki etti.

1-) Fenerbahçeli oyuncuların ilk yarıdaki penaltı pozisyonundaki itirazını haklı buluyor musunuz?

Kadir’in eli, vücudunu genişletebilecek şekilde, doğal konumunun uzağında açık ve kendine avantaj oluşturuyor. Yüzde yüz penaltı. Kadir’e de sarı kart gösterilmeliydi. Yunus Yıldırım, bu pozisyona 1.5-2 metre mesafe uzaktaki ilave yardımcı hakemin ‘yardımcı’ olmadığını bahane etmesin. Topun ele çarpması sahanın her tarafından net görünebiliyor.

2-) Egemen’in gördüğü sarı kartlar ve devamındaki kırmızı kartı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kırmızı karttan başlayalım. Bir oyuncu hakemin verdiği karar karar sonrasında şiddetli, hırslı ve agresif şekilde vücudunu kullanarak, hakemi sarsacak, itileyecek bir harekette bulunursa bunun karşılığı kırmızı kart olur. Egemen’in yapmış olduğu tepki kırmızı kartı gerekirdi. Ancak, Egemen’in Aatif’a bana göre bir faulü yok. Egemen kalçasını hafif öne çıkartıyor olsa dahi burada Aatif topu ayağından çıkarttıktan sonra topun Meireles’e gittiğini görünce kendisini kolayca yere bırakıyor. Bence Egemen’in gördüğü ilk sarı kart yanlış. Yani Egemen’in kırmızı kartını hazırlayan isim hakemdi. Egemen’in İlk sarı kartı doğru bir tercih değildi.

3-) Meireles’in Aydın’a yapmış olduğu sert müdahaleyi nasıl buluyorsunuz?


73. dakikada Meireles, ayak tabanı ile Aydın’ın baldırına, kontrolsüz ve dikkatsizce, yaralayıcı ve sakatlayıcı biçimde tekme salllıyor. Net kırmızı kart olması lazım.

4-) Yunus Yıldırım’ın söz konusu pozisyonlar dışında maça başka bir etkisi oldu mu?


Yunus Yıldırım maça direkt etki eden kişiydi. Oyun 0-0’ken Fenerbahçe adına ciddi hatalar yaptığı ortada. Maçı kontrolden çıkartıp, hakemlik adına çok kötü bir yönetim sergiledi. Ev sahibinin attığı ilk gol öncesinde Sivas ceza alanında Gökhan Gönül ile Da Costa mücadelesindeki pozisyon ani bir şekilde gelişti. Oyunun devam etmesinde bir problem yok. Ancak iki kez Fenerbahçe, Caner’le gerçekleşen ve tehlike arz edecek pozisyonları gereksiz yere kesti.

Haberin Devamı

MAÇ İSTATİSTİKLERİ: SİVASSPOR 2-0 FENERBAHÇE

YUNUS YILDIRIM İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ