MENÜ

Fenerbahçe'ye uygun teknik direktör adayları!

Süper Lig’de 2020/21 sezonunun sona ermesinin ardından başta Galatasaray ve Fenerbahçe’de teknik direktör belirsizliği yaşanıyor. Galatasaray’da Fatih Terim’in göreve geri dönmesinin ihtimali %90 olarak görülürken, Fenerbahçe’de yeni hocanın kim olacağı merak konusu oldu. Başkan Ali Koç, yabancı bir antrenörle çalışmak istediğini dile getirirken biz de en ideal hocaları tüm başarılarıyla sizler için hazırladık. (Nihat Uzel / Fanatik.com.tr)

Paulo Fonseca: 2019/2020 sezonundan beri Roma’yı çalıştıran Paulo Fonseca, Roma’nın Jose Mourinho ile yeni sezonda anlaşmasının ardından takımla yollarını ayırdı. 20011 yılından beri ilk olarak Desportivo Alves takımında çalışmaya başlayarak teknik adamlığa başlayan Fonseca; Porto, Braga, Shakhtar Donetsk ve Roma takımlarını çalıştırdı. 48 yaşındaki Portekizli teknik adam kariyerinin en başarılı dönemlerini Braga ve Shaktar Donetsk’te geçirdi. Portekiz, İtalya ve Ukrayna Ligleri’nde çalıştığı için bizim ligimize de kolay adapte olabilecek Fonseca kariyeri boyunca toplam 3 Lig, 6 yerel kupa olmak üzere toplam 9 kupa kazanma başarısı gösterdi. Fonseca’nın ideal taktik anlayışı ise 3-1–4-2

Haberin Devamı

Ralf Rangnick: En son Leipzig’in sportif direktörlüğünü yapan ve 2020 yılından beri hiçbir kulüp çatısı altında çalışmayan Alman teknik adam Ralf Rangnick, tam bir sistem adamı. Son 3 yıldır RedBull takımları altında sportif direktörlük yapan ve en son 2018/19 sezonunda kulüp çalıştıran Alman çalıştırıcı, Leipzig’in yeniden yapılanmasının mimarı olarak görülüyor. Kariyeri boyunca hep Alman takımlarını çalıştıran ve büyük başarılar yaşayan Rangnick, Ali Koç’un hayalindeki isim olabilir.

Joachim Löw: Sezon sonunda 2006 yılından beri başında olduğu Almanya Milli takımı ile yollarını ayıracağını açıklayan 61 yaşındaki Joachim Löw’ün yeni sezonda bir kulübün başına geçme ihtimali üzerine konuşuluyor. Kulüpler bazında Stttgart, Fenerbahçe, Karsruhe, Adanaspor, Tirol ve Austria Wien takımlarını çalıştıran Löw; 2004 yılından beri hiçbir kulüp takımını çalıştırmadı. Kulüp takımlar düzeyindeki en başarılı dönemini Fenerbahçe’de geçiren Löw’ün taktik anlayışı genellikle 4-3-3 üzerine kurulu. Kariyerinde 4 kupa bulunan Löw’ün kazandığı kupalardan birisi Dünya Kupası olurken diğer önemli kupası ise Konferedasyon Kupası.

Haberin Devamı

Jürgen Klinsmann: En son 13 Şubat 2020’ye kadar Herrtha Berlin’i çalıştıran 56 yaşındaki Alman teknik adam Klinsmann’ın taktik düzeni 4-1-4-1 üzerine kurulu. Daha önce Almanya Milli Takımı, Amerika Milli takımı, Bayern Münih ve Hertha Berlin’i çalıştırarak 2 kulüp, 2 de ülke macerası bulunan Klinsmann’ın tek handikapı kulüp takımlarıyla uzun bir tecrübesi olmaması. Kariyerinde yalnızca 1 tane kupa kazanan Klinsmann, onda da Amerika Birleşik Devletleri’yle Altın Kupa’yı kazandı.

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ