MENÜ

Fenerbahçe'nin yabancı hoca şanssızlığı!

Ligimizde yabancı teknik direktörlerin, yerli antrenörlere oranla başarılı olma ihtimalleri genelde daha düşüktür. Büyük takımlar bu yüzden yabancı hocalara yönelirken genelde hep ismi de büyük olan antrenörlere yönelmeyi tercih ettiler. Ülkemizde takım çalıştırmadan önce başarılı olup, ülkemizde başarısız olan antrenörleri sizlerle hatırlamak istedik.

Ali Koç’un göreve gelmesiyle profesyonelleşmek adına Phillip Cocu’yu göreve getiren Fenerbahçe, Cocu’dan umduğunu bulamamıştı. Fenerbahçe’ye gelmeden önce 5 sene boyunca PSV Eindhoven’ı çalıştıran ve 3 defa Hollanda Ligi’ni kazanarak adeta destan yazan Cocu’nun Türkiye macerası fiyaskoyla sonuçlanmıştı. Fenerbahçe başında 15 maça çıkan ve devre arası beklenmeden takımla yolları ayrılan Cocu, maç başına 0.93 puan toplayarak kötü bir grafiğe imza atmıştır.

Haberin Devamı

Kariyeri başarılarla dolu olan 73 yaşındaki teknik direktör Guus Hiddink’in kariyerindeki en başarısız 2 dönem ise Türkiye ile alakalı. Özellikle PSV Eindhoven, Real Madrid, Chelsea ve Rusya Milli Takımı ile başarılı dönemler geçiren Hiddink, 1990-1991 senesinde 29 maç boyunca Fenerbahçe’nin teknik direktörlüğünü tapmıştır. 29 maçta maç başına 1.59 puan toplayabilen Hiddink, sezon sonu beklenmeden takımla yolları ayrılmıştır. Ardından tam 20 sene sonra Türkiye’ye A Milli Takım teknik direktörü olarak dönen Hiddink, Milli Takım başında da başarısız bir performansa imza atmış ve 16 maçın ardından takımdan kovulmuştur.

Bu listeye 2011-2012 sezonunda Orduspor’u yöneten Hector Cuper’i, 2013-2014 sezonunda Galatasaray’ı çalıştıran Roberto Mancini’yi, 2009-22010 sezonundan itibaren Galatasaray’ı 1.5 sezon çalıştıran Frank Rijkaard’ı ve 1998-1999 sezonunda Fenerbahçe’nin başında olan Joachim Löw’ü ekleyebiliriz.

YORUM YAZ