MENÜ

Fenerbahçe'nin penaltı kazanma istikrarsızlığı

UEFA Avrupa Ligi'nde tarih yazan ve kupaya uzanmak için önünde sadece başarıyla geçmesi gereken 180 dakika kalan Fenerbahçe, penaltı kazanma konusunda oldukça istikrarsız.

Fenerbahçe'nin penaltı kazanma istikrarsızlığı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna doludizgin devam ediyor. Sarı-Lacivertliler, gruptan lider olarak çıktıktan sonra hiç maç kaybetmeden yarı finale kadar geldi ve dün oynanan karşılaşmada Portekiz'in güçlü ekibi Benfica'yı tek golle geçerek rövanş maçı öncesi avantaj sağladı. Dünkü maçta oldukça üstün oynayan ve pek çok pozisyondan yararlanamayan Fenerbahçe, Baroni'nin ayağından bir de penaltı kaçırdı. Kaçan bu penaltı, Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa Ligi'nde kazandığı üçüncü penaltı oldu. Bunların ilki, Kanarya'nın 3. Tur'da karşı karşıya geldiği ve 0-0/1-0'lık skorlarla elediği BATE Borisov maçında kazanılmıştı. Topun başına yine Baroni geçmiş, turu getiren golü kaydetmişti. Fenerbahçe, bu maçtan sonra Plzen'i eledi ve çeyrek finalde Lazio karşısına çıktı. Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanan ilk maçta hakem yine penaltı noktasını gösterdi. Bu kez Webo, topu ağlara gönderdi. Diğer penaltı ise söz ettiğimiz dünkü maçtaydı.

Haberin Devamı

Ligde durum çok farklı!

Avrupa arenasında, gole çevirse de, çeviremese de bu sezon oynadığı 13 karşılaşmada tam 3 penaltı kazanan Fenerbahçe, bu sayıyı Süper Lig'de çıktığı son 45 maçta yakalayabildi. Sarı-Lacivertliler, 2011-2012 sezonunun 26. haftasında Karabük deplasmanında penaltı kullanmış, vuruştan yararlanamamıştı. Bu maçın ardından tam 33 hafta boyunca -hakemlere göre- hiçbir oyuncusu rakip ceza alanı içinde kusurlu harekete maruz kalmayan Fenerbahçe, bu sezonun 20. haftasındaki Sivasspor maçında kaçan bir başka penaltıyla bu seriye son verdi. Sarı-Lacivertliler, 23. haftada oynadığı Kasımpaşa maçında gole çevrilen bir penaltı daha kullandı.

YORUM YAZ