MENÜ

Fenerbahçe'nin muhtemel rakibini tanıyalım: Neftçi Bakü

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play off turunda Neftçi Bakü - Helsinki maçının galibiyle karşılaşacak. Bu maç öncesinde sarı lacivertlilerin muhtemel rakibi olan Neftçi Bakü'yü tanıyalım. İşte Neftçi Bakü ile ilgili tüm detaylar...

Fenerbahçe'nin muhtemel rakibini tanıyalım: Neftçi Bakü

UEFA Avrupa Ligi play off turu eşleşmeleri bugün gerçekleşti. Yapılan kura çekiminde Fenerbahçe, Neftçi Bakü - Helsinki maçının galibiyle karşılaşacak. Yarın oynanacak olan Neftçi Bakü - Helsinki karşılaşmasında gülen taraf sarı lacivertlilerin rakibi olacak.

Haberin Devamı

Bu maç öncesinde ilk olarak Fenerbahçe'nin muhtemel rakiplerinden birisi olan Neftçi Bakü'yü tanıyalım. Neftçi Bakü, Azerbaycan takımıdır. Azerbaycan Premier Ligi'ni lider bitirerek şampiyon olan Neftçi Bakü, UEFA Şampiyonlar Ligi 1. ön eleme turunda Dinamo Tbilisi'yi iç sahada ve dış sahada 2-1'lik skorlarla geçerek 2. ön elemeye yükseldi. Daha sonra Olympiakos ile eşleşen Azerbaycan takımı, Yunan ekibine iki maçta da 1-0'lık skorla mağlup olarak UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etme şansı yakaladı.

Çekilen kura sonrasında Neftçi Bakü, Finlandiya takımı Helsinki ile eşleşti. İlk maç 3 Ağustos Salı (yarın) 20:00'de Bakü'de oynanacak. İkinci karşılaşma ise 12 Ağustos'ta Helsinki'nin sahasında gerçekleşecek. Bu karşılaşma sonrasında kazanan taraf Fenerbahçe'nin rakibi olacak.

Haberin Devamı

Teknik direktörlüğünü Samir Abasov'un yaptığı Neftçi Bakü'nün 5.50 milyon euro değerindeki kadrosu:

KALECİ: Ibrahimov (22), Mammadov (32), Musthabazada (19)

DEFANS: Mbodj (28), Basto (28), Stankovic (33), Basque (26), Mert Çelik (21), Buludov (22)

ORTA SAHA: Makhmudov (29), Meza Colli (29), Harramiz (30), Muradbayli (25), Lawal (23), Bougrine (25), Kane (24), Zamanov (23), Nacafov (23)

FORVET: Alaskarov (26), Abbasov (26)

YORUM YAZ