MENÜ

Fenerbahçe'nin kaderi yine derbiye bağlı

Ersun Yanal, sezonun ilk yarısındaki Sivas yenilgisi sonrası görevini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. 58 yaşındaki çalıştırıcı için adeta tarih tekerrür ediyor. Ankaragücü yenilgisiyle kredisi iyice azalan Yanal, koltuğunu korumak için yine bir Kadıköy derbisine çıkacak, bu kez Galatasaray’ı devirmeye çalışacak.

Fenerbahçe'nin kaderi yine derbiye bağlı

Fenerbahçe’nin başındaki ikinci macerası, Ersun Yanal için son derece sıkıntılı geçiyor. Yanal geçen sezon takım düşme hattındayken göreve gelip, sezonu Avrupa Ligi’nin kıyısından dönerek tamamladı. Tecrübeli teknik adam bu sezona şampiyonluk parolasıyla başladı. Ancak ilk devrenin son haftalarına doğru işler kötüye gitti. 15. haftada Sivas deplasmanında gelen 3-1’lik yenilgi, Ersun Yanal için tehlike çanlarının çalmasına neden oldu. Başkan Ali Koç, o dönem yaptığı açıklamada, “Radikal karar alabiliriz” diyerek mesaj verdi.

Haberin Devamı

Baskı iyice arttı

Sonraki hafta oynanacak olan Beşiktaş derbisi, 58 yaşındaki teknik adamın kaderini belirleyecekti. Sarı- Lacivertliler çok iyi bir futbolla ezeli rakibini 3-1 mağlup etti, Yanal da görevde kaldı. Tecrübeli çalıştırıcı için son dönemde işler yine kötü gidiyor. Trabzon yenilgisi ve Alanya beraberliği sonrası Ankaragücü maçı kritik önem taşıyordu. Ancak Fenerbahçe, ligde kalma savaşı veren rakibine 2-1 mağlup oldu. Ersun Yanal’ın üzerindeki baskı iyice arttı.

Beraberlik yetmeyebilir

Yanal, gerekirse istifa edebileceğinin sinyalini verdi. Ancak yönetim, hafta sonundaki Galatasaray maçını bekliyor. 58 yaşındaki teknik adam için yine bir Kadıköy derbisi, kader maçı olacak. Ezeli rakibi, 20 sene sonra Kadıköy’de kazanırsa, muhtemelen Ersun Yanal takım otobüsüne binemeden koltuğunu kaybedecek. Hatta beraberlik bile Yanal’ın görevini koruması için yeterli olmayabilir.

Haberin Devamı

YORUM YAZ