MENÜ

Fenerbahçe'nin istediği Jasikevicius'ta ibre Barcelona'ya döndü

İtalyan menacer Maurizio Gherardini’nin Fenerbahçe Beko’da kalması, antrenörlük görevi için düşünülen Saras transferinde kulübün elini güçlendirmişti. Ancak İspanya Ligi finalinde Barcelona’nın Baskonia’ya yenilerek şampiyonluğu kaçırması işleri karıştırdı Yaklaşık 40 milyon Euro’luk bütçenin harcandığı sezonu, Svetislav Pesic yönetiminde kupasız kapatan Bordo-Mavililer ‘başarısızlık’ ihtimalinde devreye girecek planını uygulamaya koydu. Listenin başında Sarunas Jasikevicius bulunuyor.

Fenerbahçe'nin istediği Jasikevicius'ta ibre Barcelona'ya döndü

Fanatik Özel / Hatice Yücel

Haberin Devamı

İtalyan menacer Maurizio Gherardini'nin Fenerbahçe Beko'da kalması, antrenörlük görevi için düşünülen Saras transferinde kulübün elini güçlendirmişti. Ancak İspanya Ligi finalinde Barcelona'nın Baskonia'ya yenilerek şampiyonluğu kaçırması işleri karıştırdı

Yaklaşık 40 milyon Euro'luk bütçenin harcandığı sezonu kupasız kapatan Bordo-Mavililer'de, coach Svetislav Pesic ile yollar ayrıldı. Katalan ekibi 'başarısızlık' ihtimalinde devreye girecek Sarunas Jasikevicius planını uygulamaya koydu

Fenerbahçe Beko, Obradovic'in görevden ayrılma kararı almasına rağmen 3 gün önce önemli bir hamle yaptı ve efsane coachun başarısında büyük rol oynayan, İtalyan menacer Maurizio Gherardini'in sözleşmesini 2 yıl daha uzatıp, kulüpte tuttu. Gherardini'nin kalması, sadece transferde doğru hamleyi değil aynı zamanda Sarı-Lacivertliler'in takımın başında çok görmek istediği Sarunas Jasikevicius'un da öncelikli tercihlerinden biriydi.

Haberin Devamı

Pesic'li Barça planları bozdu

Kanarya 'Gerardini' hamlesiyle, özellikle de Barcelona'nın radarında bulunan Jasikevicius cephesinde önemli bir ilerleme kaydetmişti. Tek pürüz ise, Saras'ın tercihine de yön verecek; Bordo-Mavililer'in İspanya ACB Ligi'nde alacağı sonuçtu. Çünkü Barcelona yönetimi, takımın başarısına göre hareket etmeyi planlıyordu.

Ve maalesef, 2017-2018 sezonunun ortasında göreve gelen Svetislav Pesic yönetimindeki Barcelona, üst üste ikinci kez İspanya Ligi şampiyonluğunu finalde kaybedince, Fenerbahçe Beko'nun 'Saras' planlarını bozdu. Barça böylece İspanyol devi, Euroleague'nin tescil edildiği sezonu kupasız kapattı. Ve finalden bir gün sonra da Barça yönetimi, Sırp coach Pesic'le yollar ayırdı. Katalan ekibi, plana sadık kalarak, yeni başantrenör görevi için listesinde başında yer alan Sarunas Jasikevicius'le görüşmelere başladı.

Saras'ın kupalarla anılma dönemi

İlk coach deneyimi yaşadığı ve antrenörlük tecrübesi kazandığı Zalgiris Kaunas'ın başında kendini kanıtlayan Sarunas Jasikevicius için artık Euroleague şampiyonluklarla anılma dönemi. Ve 44 yaşındaki Litvanyalı çalıştırıcının önünde 3 seçenek var: Zalgiris Kaunas, Barcelona ve Fenerbahçe Beko. Gönül verdiği Zalgiris her ne kadar kendisini 'Gitme Saras' videoları yapsa da başarı için yeterince bütçesi yok ve ekonomik sıkıntılar yaşıyor.

Haberin Devamı

Bütçe önceliği belirleyecek

Fenerbahçe'de 'Gerardini' önemli bir faktör ancak tek başına yeterli değil. Sarı-Lacivertliler'in bütçede küçülmeye gitmesi Jasikevicius'un önceliğinde handikap yaratacaktır. Çünkü Kanarya'nın karşısında, özellikle de 10 yıldır Euroleague şampiyonluğu görmemiş ve bunun için her şeyi yapmaya hazır bir Barcelona var.

YORUM YAZ