MENÜ

Fenerbahçe'nin devre arası transfer pişmanlıkları!

Süper Lig’de ilk yarıyı 31 puanla 4. Sırada tamamlayan Fenerbahçe ara transfer dönemlerinde genellikle sessiz kalmayı tercih eden kulüplerden birisi. Bu transfer dönemi için bir sol bek ve stoper alınmasına neredeyse kesin gözüyle bakılırken, Fenerbahçe’nin kış transfer döneminde kulübe getirip, beklentilerin altında kalan ise bir çok oyuncu mevcut.

2016-2017 sezonunu Lider Beşiktaş’ın 13 puan gerisinde 3. Sırada tamamlayan sarı lacivertli ekip devre arasında 100bin Euro ücret ile Ukraynalı oyuncu Oleksandr Karavaiev’i 6 aylığına renklerine bağlamıştı. Ukrayna milli takım formasını da o dönem düzenli olarak terleten sağ bek, Fenerbahçe formasıyla toplam 6 resmi maça çıkıp yalnızca 1 gol atabilmişti. Büyük umutlarla takıma transfer olan oyuncu, sezon sonunda sessiz sedasız ayrılmıştı.

Haberin Devamı

3 Milyon Euro + "Kral"

2009-2010 sezonunda Bursaspor ile kıran kırana bir şampiyonluk mücadelesine giren Fenerbahçe, son hafta şampiyonluğu elinden kaçırmıştı. Kaçan tek şey şampiyonluk değildi aslında. Devre arasında santrafor arayışında olan sarı lacivertliler Trabzonspor’dan Gökhan Ünal’ı 3 milyon 200 bin Euro + Burak Yılmaz karşılığında renklerine bağlamıştı. Burak Yılmaz iki sezon sonra gol kralı olurken, Fenerbahçe’nin yüksek bir bedelle renklerine bağladığı Gökhan Ünal vasatın altında bir performans sergilemiştir. Transfer olduğu sezonda Fenerbahçe formasıyla 16 maça çıkıp 2 gol atabilen oyuncu 2 sezon sonra bedelsiz olarak takımdan ayrılmıştır.

2008-2009 sezonunu 4. Sırada tamamlayan Fenerbahçe Lider Beşiktaş’ın 10 puan gerisinde yer almıştı. Devre arasında potansiyeli olduğu için Ankaragücü’nden Gökhan Emreciksin’i 2 Milyon Euroya renklerine bağlayan kanaryalar, sonrasında çok pişman olmuştur. Devre arasında transfer olduğu Fenerbahçe’de toplam 12 maçta forma giyebilen oyuncu kulüp kariyerinde başka maça çıkamamış ve bedelsiz olarak ayrılmıştır.

Haberin Devamı

FUTBOLU DEĞİL İSMİNİN ZORLUĞU AKILLARDA KALDI

Türk taraftarların adını telaffuz etmekte en çok zorlandığı oyuncu olan Vladimir Beschasntnykh 2002-2003 sezonunun devre arasında 800bin Euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe’ye transfer olmuştur. Sezonu 6. Sırada tamamlayan Fenerbahçe, lider Beşiktaş’ın 34 puan gerisinde kalarak hüsran yaşamıştır. Forma giydiği 14 maçta bir gol atabilen forvet oyuncusu sezon sonunda bedelsiz olarak Rusya’ya geri dönmüştür.

2007-2008 sezonunu ezeli rakibi Galatasaray’ın 6 puan arkasında 2. Sırada tamamlayan Fenerbahçe devre arasında Şili’li ön libero Claudio Maldonado’yu renklerine bağlamıştır. Takıma büyük umutlarla 1 milyon 200 bin Euro bonservis bedeliyle transfer olan oyuncu, 1 buçuk sene sonra bedelsiz olarak takımdan ayrılmıştır. Fenerbahçe formasını toplam 27 maçta terleten oyuncu hiçbir gole katkı sağlayamamıştır. Yaptığı geri paslar ve yan paslarla taraftara saç baş yolduran orta saha büyük hayalkırıklığı yaşatmıştır.

Haberin Devamı

NİHAT UZEL

YORUM YAZ