MENÜ

Fenerbahçe'den teklif aldığı iddia edilen Laurent Blanc kimdir?

Ankaragücü maçı sonrası Phillip Cocu ile yolları ayıran sarı-lacivertlilerin, Laurent Blanc ile görüştüğü iddası ortaya atılmıştı. Peki hem futbolcu hem de teknik direktörken önemli başarılara imza atan Blanc kimdir?

Futbol hayatına Montpellier'de başlayan Blanc, daha sonra Napoli, Nimes Olympique, Saint Etienne, Auxerre, Barcelona, Marsilya, İnter ve Manchester United formalarını giymiştir. 1998 Dünya Kupasını kaldıran Fransa Milli Takımı kadrosunda da bulunan başarılı futbol adamı hala dünyanın en iyi savunmacılarından sayılmaktadır.

Haberin Devamı

Futbolculuk yaşamı sonlandıktan sonra kariyerine teknik direktör olarak devam eden Laurent Blanc, ilk deneyimini Bordeaux ile yaşarken, takımının başında çıktığı 159 maçta aldığı 94 galibiyet ve 29 beraberlikle önemli bir başarıya imza atmıştır. Bu başarısı ile Bordeaux'yu o sezon Lyon'un arkasından ikinci yapan Blanc, bir sonraki sene ise takımını şampiyon yapmayı başarmıştır. Bordeaux'dan ayrılışının ardından Fransa Milli Takımı'nın başına geçen Fransız teknik adamı 2012 Dünya Şampiyonası'nın ardından görevini bırakmıştır. Yeniden yapılanma içerisinde bulunan PSG'nin teknik patronu olarak kariyerine devam eden Laurent Blanc daha ilk sezonunda Ligue 1 şampiyonluğuna ulaşmayı başarmıştır. 2016 yılında PSG ile yolları ayıran Başarılı teknik adam şu an takım çalıştırmamaktadır.

YORUM YAZ