MENÜ

Fenerbahçe'den saat değişikliği talebi

Fenerbahçe Kulübü, Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bildirilen 31. hafta maç programında şampiyonluk yarışındaki takımların maç saatlerinin farklı saatlerde olması konusunda TFF'ye değişiklik başvurusunda bulunduğunu belirtti.

Fenerbahçe'den saat değişikliği talebi

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Kulübümüz, TFF tarafından açıklanan 31. hafta maç programında şampiyonluk yarışındaki takımların maç saatlerinin farklı saatlerde olması konusunda TFF'ye değişiklik başvurusunda bulundu.

Başkanımız Aziz Yıldırım imzasını taşıyan başvuru mektubunda; yıllardır süregelen uygulamanın değiştirilmesinin, şampiyonluk yarışında ve düşme hattında mücadele eden takımları olumsuz yönde etkileyeceği ve spor kamuoyunda spekülasyonlara neden olacağı için, bu karşılaşmaların 31. haftadan itibaren eski yıllarda yapıldığı gibi aynı saatlerde başlatılması talebinde bulunuldu.

Başvuru mektubu şöyle:

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANLIĞI'NA,

Turkcell Super Ligde 30. Hafta müsabakaları tamamlanmış ve 31. Hafta müsabakaları oynanacaktır. Başkanlığınız tarafından açıklanan müsabaka programında şampiyonluk mücadelesi içinde bulunan takımların maçlarının Pazar günü oynanması öngörülmüştür. Ancak açıklanan programda Pazar günü oynanacağı açıklanan söz konusu maçların başlama saatinin, Kasımpaşa-Fenerbahçe maçı için 15.00, Galatasaray-Bursaspor maçı için 19.00 olduğu görülmektedir.

Gelinen aşamada şampiyonluk yarışında olan takımların müsabakalarının başlama saatinin bu şekilde farklı farklı saatler olarak öngörülmüş olması şampiyonluk yarışını doğrudan etkileyecek ve beraberinde de her türlü spekülasyona sebep olabilecek bir durumdur. Nitekim hafta sonu yapılan spor programlarında bu konu ciddi bir biçimde ele alınmış ve üzerinde de spekülasyonlar yapılmıştır. Bu olumsuz etkiyi önlemek ve ortadan kaldırmak amacıyla TFF tarafından yıllardan beri yapılan uygulama ile şampiyonluk mücadelesi içinde olan takımların ve keza düşme hattında mücadele eden takımların maçlarının aynı saatte başlatılmaktadır.

TFF'nin 2009-2010 futbol sezonunda bu yerleşik uygulamasını değiştirmesini gerektirecek farklı bir durum da yoktur. Bu itibarla önceki yıllarda yapılan ve son derece faydalı olduğu herkes tarafından kabul edilen bu uygulamanın 31. Hafta maçlarından itibaren başlatılmasını rica ederiz.

AZİZ YILDIRIM

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ BAŞKANI"

Haberin Devamı
YORUM YAZ