MENÜ

Fenerbahçe'den 8 Mart için anlamlı hareket

Fenerbahçe Spor Kulübü resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kulüp, futbol, voleybol, basketbolda kadın ve erkek takımlarının karma şekilde mücadele edeceğini duyurdu.

Fenerbahçe'den 8 Mart için anlamlı hareket

Fenerbahçe Spor Kulübü resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek futbol, voleybol, basketbolda kadın ve erkek takımlarının karma şekilde mücadele edeceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'den yapılan açıklama şu şekilde:

Ülkemizin mihenk taşı, Türk sporunun lokomotifi olarak 8 Mart’ta, tüm takımlarımızla kadınlar için sahadayız…

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, nesiller boyu eşitlik ilkesini benimseyip, kadın erkek eşitliğini savunmayı kendimize misyon edindik ve adımlarımızı hep bu doğrultuda attık.

“Kadınlar Fenerbahçe’nin dününde, bugününde, geleceğindedir” dedik, aydınlık yarınlar için her zaman en önde ve dimdik durduk!

Çünkü biliyoruz ki Fenerbahçe'nin olduğu her yerde kadınlar her zaman en ön safta oldular,

Çünkü onlar tarihimize ilkleri yazdılar, Sabiha Rıfat Güraymanımız, Ayten Salihimiz oldular,

Çünkü onlar en zor günde çocuklarının, annelerinin, kardeşlerinin ellerinden tutup, tüm aidiyetleriyle stadımızı doldurdular,

Haberin Devamı

Çünkü o kıymetli anneler, evlatlarını, Fenerbahçe sevgisini ilmek ilmek işleyerek büyüttüler…

Bugün onlara bir kez daha en içten teşekkürü etmenin sırası gururla Fenerbahçe’nindir!

Toplumun her alanında kadınların attığı her adımın geleceğimizi yeşerten filizler olduğuna inanıyor; hayallerinin peşinden koşan, zincirlerini kıran, kendine inanan, ön yargıları yerle bir eden tüm kadınlara sağlık, mutluluk ve özgürlük dolu yarınlar diliyoruz.

Ve biz, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu anlamlı günü bir ilkle taçlandırıyor; belki de bir geleneğin ilk adımını atıyoruz!

Futbol, voleybol, basketbolda; armamızı, formamızı taşıyan oyuncularımızla bu mücadeleyi kadın erkek omuz omuza sahaya taşıyoruz!

Eda Erdem’siz Mesut Özil, Tuğçe Canıtez’siz Melih Mahmutoğlu, Fatma Kara Şahinbaş’sız Salvador Hidalgo olmaz diyor; maçlarımızı karma takımlarla kadınlar için oynuyor;

“bu maçların sonucunu değil mücadelesini” tüm kadınlara ithaf ediyoruz!

Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun!

YORUM YAZ