MENÜ

Fenerbahçe'den 7. Final-Four

Kadınlar Euroleague’de Fenerbahçe tarihinde 7. kez son 4 takım arasına adını yazdırdı. Çeyrek finalde Galatasaray’la eşleşen Sarı-Lacivertliler rövanşta ezeli rakibine 71-61 kaybetse de ilk maçı 17 sayı farkla kazanması turu geçmesini sağladı.

Fenerbahçe'den 7. Final-Four

Pandemi nedeniyle 2020’nin ertelendiği Kadınlar Euroleague’de Fenerbahçe Öznur Kablo, 2 yıllın ardından yeniden adını Final-Four’a yazdırmayı başardı. İspanya’nın ev sahipliği yaptığı çeyrek final serisinde bir diğer temsilcimiz Galatasaray’la eşleşen Sarı-Lacivertliler skor farkı avantajıyla turu geçen takım oldu ve Euroleague tarihinde 7. kez Final-Four’a çıkmayı başardı.

Haberin Devamı

Aslan’a galibiyet yetmedi

Çarşamba günü oynanan serinin ilk maçında baştan sona üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe, Galatasaray’ı 17 sayı farkla 91-74 mağlup ederek, rövanş için büyük bir avantaj elde etmişti. Kanarya bu avantajını da rövanş maçında en iyi şekilde kullandı. Oyunun kontrolünü elinde tutan Kanarya ilk çeyreği 27-21, devreyi de 43-41 önde geçti. İkinci yarıda Sarı-Kırmızılılar farklı skorlu bir galibiyet için elinden geleni yapsa da başarılı olamadı. Aslan son çeyrekte, oyundan biraz düşen Fenerbahçe’nin 4 sayısına karşılık 21 sayı atıp maçı 71-61 kazansa da bu skor turu geçmesine yetmedi.

ilk rakip UMMC

16-18 Nisan tarihlerinde oynanacak Dörtlü Final müsabakalarına ev sahipliği yapacak kent, henüz belli olmadı. Fenerbahçe’nin yarı finaldeki rakibi ise Rus temsilcisi UMMC Ekaterinburg oldu. UMMC çeyrek finalde Dinamo Krusk’u eledi.

YORUM YAZ