MENÜ

Fenerbahçe'de zihniyet değişimi! Artık önemli olan sonuç

Son lig şampiyonluğunu 2014 yılında alan Fenerbahçe’de ciddi bir değişim yaşanıyor, artık sonuç odaklı düşünülüyor. Bu sezonu mutlaka zirvede tamamlamak isteyen sarı-lacivertlilerde hücum ya da tempolu futboldan daha çok ‘doğru’ oyun isteniyor. Alanyaspor galibiyeti bu konuda en önemli örnek olurken, uzun maratonda adım adım gidiliyor 3 puanın her şeyden daha değerli olduğu fikri benimseniyor.

Fenerbahçe'de zihniyet değişimi! Artık önemli olan sonuç

Fenerbahçe’de bu sezon ciddi bir zihniyet değişimi söz konusu. Son şampiyonluğunu 2013-14 sezonunda kazanan sarı-lacivertliler o tarihten bu yana Süper Lig’de zafere hasret durumda.

Haberin Devamı

Takımın bu süre içinde şampiyonluğa yaklaştığı sezonlar söz konusu olsa da oynanan futbol nedeniyle taraftar, camia hatta yönetimin memnun olmadığı dönemler söz konusuydu.

Fenerbahçe gibi büyük bir takımın hücum futbolu, tempolu ve baskılı bir oyun oynaması gerektiği fikri sebebiyle Aykut Kocaman, Vitor Pereira ve Dick Advocaat’ın oynattığı oyun birçok kesim tarafından eleştirmişti.

Hatta 2016-17 sezonunda bir maç sonrası Advocaat, “Ben takımın önde baskı yapmasını istemiyorum. Geride beklemesini istiyorum. Ancak bazı oyuncular buna uymuyor” eleştirisinde bulunmuştu.

Büyük takım refleksi gereği sarı-lacivertliler gerçek anlamda savunma futbolu ya da puan için gerekli, doğru oyunu oynarken birçok sıkıntı yaşadı.

Haberin Devamı

Milliyet'in haberine göre; O dönem için “Fenerbahçe bu oyunla şampiyon olmasın” gibi söylenen sözler artık geride kaldı.

Ligde elde edilen son Alanyaspor galibiyeti aslında Fenerbahçe için önemli bir dönüm noktasıydı. Kendi sahasında topu rakibe bırakıp boşluklar kovalayan sarı-lacivertli takımın bu planı tuttu. Alınan üç puanla takım iyice zirveye yaklaştı.

YORUM YAZ