MENÜ

Fenerbahçe'de şampiyonluk hesapları!

Vitor Pereira, ligin ikinci yarısında hem liderlik hem de şampiyonluk için hesaplarını yapmaya başladı. Portekizli hoca, yeni yılın ilk 5 haftasını kayıpsız geçmek ve Beşiktaş derbisinde de zirvenin anahtarını rakibinden almak istiyor.

Fenerbahçe'de şampiyonluk hesapları!

Süper Lig’de bu sezon şampiyonluktan başka bir şey düşünmeyen Fenerbahçe, ikinci yarı hazırlıklarını tüm hızıyla İstanbul’da sürdürüyor. Sarı-Lacivertliler, yeni yılda ligde arka arkaya oynayacağı kritik maçları kayıpsız geçmeyi hedefliyor.

Bu konuda bir hedef belirleyen teknik direktör Vitor Pereira’nın, “Süper Lig’de ilk 5 haftada oynayacağımız maçları kayıpsız geçip, Beşiktaş derbisine moralli çıkmak istiyoruz. Süper Lig’in ilk 5 haftasında Eskişehirspor, Rizespor, Antalyaspor, Kasımpaşa ve Bursaspor maçları oynayacağız. Bu etabı kayıpsız geçersek, sahamızda oynayacağımız Beşiktaş maçı bizim için şampiyonluğun habercisi olur” dediği öğrenildi.

Pereira’nın, rakibin de bu süreçte takılacağını tahmin ettiği ve Siyah-Beyazlılar’la oynayacakları derbiyi kazanıp, puan farkıyla liderliği ele geçirmenin hesaplarını yaptığı bildirildi.

Yıldızlardan müjdeli haber

‘Kaderimizi belirleyecek’

Bu arada Avrupa Ligi’nde iki zorlu karşılaşmaya çıkacaklarını hatırlatan Pereira, “Rus ekibi Lokomotiv Moskova’ya karşı her iki mücadelede iyi bir skorla sahadan ayrılıp, bir üst tura çıkmak istiyoruz. Kısacası 1.5 aylık dönem, kaderimizi belirleyecek. Ben takımıma güveniyorum. Taraftarımızın da desteğiyle bu zorlu maratondan başarılı bir şekilde çıkacağımızı düşünüyorum” yorumunu yaptı.

Yusuf Dursun

MİNİ YORUM (Zafer Büyükavcı)

15 puan olursa...
Perreira’nın hesabı basit; 5’te 5 yap, 6. hafta Beşiktaş’ı devir, yolu yarıla! Aslına bakarsanız, ikinci yarı fikstürü de Portekizli’nin bu tezini doğrular nitelikte... Çünkü Fenerbahçe’nin bu eşikten sonraki maçları, şampiyonluk yarışı verdiği rakiplerine oranla biraz daha kolay güzüküyor. Elbette hiç bir maç oynanmadan kazanılmıyor. Fakat, Sarı-Lacivertliler, ilk 6 haftayı (Derbiyi de aldıkları düşünülürse) 18 puanla geçerse, hem puan hem de moral motivasyon olarak tavan yapar. Üstelik yarıştaki en ciddi rakip olan Beşiktaş’ın, kalan 11 haftada Rize, Kasımpaşa, Sivas, Akhisar, Galatasaray ve Konya deplasmanlarına gideceği de ortadayken.

Haberin Devamı
YORUM YAZ