MENÜ

Fenerbahçe'de Pereira yeni sistemle yola devam

Vitor Pereira, Galatasaray derbisinde 3’lü savunma inadından vazgeçti ve çok kritik bir galibiyet geldi. Portekizli çalıştırıcı, yarın Olympiakos deplasmanında oynanacak mücadelede de 4’lü defans kullanmayı planlıyor. 53 yaşındaki teknik adam, takımla yaptığı konuşmada, “Galatasaray karşısında kazanarak ligdeki iddiamızı ortaya koyduk. Şimdi sıra aynısını Olympiakos maçında yapıp, Avrupa’da da yola devam etmekte” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'de Pereira yeni sistemle yola devam

Fenerbahçe için ligde son 4 maçta alınan 1 beraberliğin ardından Galatasaray karşılaşmasının önemi iyice artmıştı. Her ne kadar Ali Koç tersini söylese de alınacak bir yenilgi, Vitor Pereira’nın sonunu getirebilirdi. Portekizli çalıştırıcı, sezon başında asla vazgeçmediği 3’lü savunma inadını derbide bir kenara bıraktı, Sarı-Lacivertliler 52 bin rakip taraftarın önünde, hem de 10 kişi kalmışken galibiyete uzandı. Fenerbahçeli futbolcuların, 4 defanslı yeni sistemde daha rahat ettiklerini hocalarına söylediği, Pereira’nın da şimdilik yola bu yeni dizilişle devam etmeyi planladığı kaydedildi.

Haberin Devamı

‘Derbi geride kaldı’

Portekizli teknik adam, dünkü antrenmanda oyuncularına bir konuşma yaparak Olympiakos mücadelesinin önemini hatırlattı. Vitor Pereira, “Galatasaray karşısında çok kritik bir galibiyet aldık. Ligde iddialı olduğumuzu bir kez daha ortaya koyduk. Bizim için puan farkının önemi yok, sonuna kadar bu savaşı vereceğiz. Çok güzel bir zafer elde ettik ancak bizim için artık derbi geride kaldı. Önümüze bakmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘İpleri elimize alalım’

53 yaşındaki çalıştırıcı, “Şimdi sıra Avrupa’da da iddiamızı sürdürmeye geldi. Antwerp galibiyetimiz ve diğer maçta alınan sonuçlarla avantajlı bir konuma geldik. Kalan iki maçımızı kazanırsak ilk iki içerisinde yer alırız. Olympiakos’a kendi evimizde acı bir şekilde kaybettik. Onlardan hem rövanşı alalım hem de puan tablosunda önlerine geçerek son maçlar öncesi ipleri elimize alalım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yusuf Dursun

YORUM YAZ