MENÜ

Fenerbahçe'de orta sahaya genç Sambacı Jailson

Fenerbahçe’de önceki gece Jailson bombası patladı. 22 yaşındaki Brezilyalı orta saha oyuncusu, dün akşam saatlerinde İstanbul’a geldi. Bugün sağlık kontrollerinden geçirilecek olan Jailson'la 4+1 yıllık sözleşme imzalanması bekleniyor.

Fenerbahçe'de orta sahaya genç Sambacı Jailson

Fernandao ve Giuliano’nun ardından Josef’in de satılmasıyla 18 yıl sonra ilk kez Fenerbahçe’nin kadrosunda Brezilyalı oyuncu kalmamıştı. Ancak bu durum sadece 1 hafta sürdü.

Haberin Devamı

Önceki gece Gremio Sportif Direktörü Andre Zanotta yaptığı açıklamada, “Jailson’un transferi konusunda Fenerbahçe ile anlaşmaya vardık. Oyuncunun Türkiye’ye gitmesine izin verdik” ifadelerini kullanarak transferi duyurdu. Dün de Sarı-Lacivertliler’den konuyla açıklama geldi. Sambacı’nın bonservisiyle birlikte kadroya katılması için her konuda anlaşma sağlandığı kaydedildi.

Jailson, dün geç saatlerde İstanbul’a geldi.

Fenerbahçede orta sahaya genç Sambacı Jailson

4 milyon Euro

Brezilyalı futbolcu havalimanında bir grup taraftar karşıladı. Kulüp yetkilileriyle havalimanından ayrılan 22 yaşındaki oyuncu, kalacağı otele yerleşti.

Jailson bugün sağlık kontrollerinden geçirilecek. Muayenede bir sorun çıkmaması halinde, genç yıldızla 4+1 yıllık sözleşme imzalanacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin Jailson için ödeyeceği bonservis bedeli açıklanmasa da Brezilya basınına göre bu rakam 4 milyon Euro (31.2 milyon TL) olacak.

Alex'ten onay

Sarı- Lacivertliler’in yeni transferi Jailson için Alex De Souza’ya danıştığı öne sürüldü. Efsane oyuncunun, “Harika bir yetenek. Kısa sürede kalitesini gösterir. İyi bir yatırım da olur” yorumu yaptığı kaydedildi.

Fanatik.com.tr editörü Tolga Kaplan, Fenerbahçe’nin yeni yıldızını yorumladı:

Orta sahayı rahatlatır

2016 yılında o dönemki teknik direktör Roger Machado tarafından takıma kazandırılan Jailson, 3 sezondur Gremio’nun önemli alternatiflerinden biri olarak dikkat çekiyor. Genellikle ön libero pozisyonunda forma giyiyor.

Pozisyon bilgisi ve zamanlama konusunda iyi olan Jailson, tam anlamıyla bir savunma canavarı değil ancak işin savunma yönünde yapacağı hamlelerle de Fenerbahçe orta sahasını rahatlatacaktır. Toplu oyunda pas alışverişleri isabetli olan, Josef de Souza’ya göre biraz daha dikine oynamayı deneyen bir futbolcu. En sevdiği işlerden biri de ceza sahasına yaptığı topsuz koşular.

22 yaş ve ödenecek bonservis itibariyla uzun vadede Fenerbahçe’ye para kazandırabilir. Kısa vadede ise Fenerbahçe’ye belli ölçüde katkı sağlayacak, Josef de Souza’nın boşluğunu dolduracaktır.

Brezilya’da yayın yapan Portal IG editörü Mario Andre Monteiro’dan Jailson değerlendirmesi:

Haberin Devamı

Modern bir orta saha

Jailson 22 yaşında, yani genç bir oyuncu. 2017’nin ocak ayında Walace’ın Hamburg’a transfer olmasının ardından daha fazla forma şansı bulmaya başladı. Özellikle bu sezon iyi bir çıkış yaptı.

Uzun boyu sayesinde, bir orta saha oyuncusuna kıyasla hava toplarında çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Bire bir markaj konusunda başarılı. Ayrıca hızlı. Pas konusunda ise gelişime açık.

Normalde defansif bir oyuncuydu ancak bu sezon rakip ceza sahasına daha fazla girmeye başladı. Modern bir orta saha oyuncusu.

Gremio’nun Arthur’u Barcelona’ya gönderdikten sonra aynı bölgeden bir futbolcuyu daha satması ilginç bir tercih oldu. Geçtiğimiz ay Santos, Jailson’u istemiş ancak transfere izin vermemişlerdi.

İlk kez yurt dışına çıkıyor. Eğer uyum sorunu yaşamazsa kısa sürede katkı sağlamaya başlar.

YORUM YAZ