MENÜ

Fenerbahçe'de Kruse şoku yaşanıyor! Transfer yasağı gelebilir...

Fenerbahçe’de Max Kruse depremi yaşanıyor! Sarı - lacivertli ekiple sözleşmesini tek taraflı olarak fesheden Max Kruse hakkında spor hukukçusu olan Avukat Anıl Dinçer flaş açıklamalarda bulundu. Dinçer, “Burada Fenerbahçe gerçekten dediği gibi bütün şartları yerine getirip onun yanında da oyuncuya akla mantısı uygun bir indirim bedeli talep ettiyse ve yazılı şekilde teklif edildiyse bu işten haklı çıkacak taraf Fenerbahçe’dir. Burada önemli olan FIFA’nın bakacağı şu hususlar: Oyuncuya maaşının zamanında ödenip ödemediği, teklif edilen indirim miktarı orantılı ve eşit olarak mı edilip edilmediği, indirim görüşmelerinde hangi tarafın iyi niyetli davrandığı ve bunun yazılı bir teklif olarak Kruse’ye yapılıp yapılmadığı incelenecektir. FIFA’da haklı ve haksız fesih tartışmaları olacak.” sözlerini kaydetti.

Fenerbahçe’de Alman futbolcu Max Kruse sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Sarı lacivertli camiada deprem etkisi yaratan bu gelişme sonrasında spor hukukçusu olan Avukat Anıl Dinçer çarpıcı yorumlarda bulundu. Dinçer, “Bu sözleşme fesih nedeni olarak pandemi döneminde gerçekleşen görüşmeler ve indirim nedeniydi. Görüldüğü üzere bu indirim bedeli üzerinde bir anlaşmazlık yaşandı Fenerbahçe ve Kruse arasında. Bunun sonucunda da oyuncu kulübüyle sözleşmesini feshetti. Bu konu Fifa’ya gidecek ve FIFA’dan sonra temyiz edilip CAS’a gidilebilir. Ancak Fifa’nın pandemi dönemindeki görüşleri biraz farklı. Pandemi süresinde gerçekleşen fesihlerde normal fesih şartlarının gerçekleşip gerçekleşmediğine bakacağım diyor.” sözlerini kaydetti.

Haberin Devamı

FIFA'NIN KARARINA BAĞLI BİR DURUM!

Açıklamalarına devam eden Avukat Anıl Dinçer, “Burada Fenerbahçe gerçekten dediği gibi bütün şartları yerine getirip onun yanında da oyuncuya akla mantısı uygun bir indirim bedeli talep ettiyse ve yazılı şekilde teklif edildiyse bu işten haklı çıkacak taraf Fenerbahçe’dir. Burada önemli olan FIFA’nın bakacağı şu hususlar: Oyuncuya maaşının zamanında ödenip ödemediği, teklif edilen indirim miktarı orantılı ve eşit olarak mı edilip edilmediği, indirim görüşmelerinde hangi tarafın iyi niyetli davrandığı ve bunun yazılı bir teklif olarak Kruse’ye yapılıp yapılmadığı incelenecektir. FIFA’da haklı ve haksız fesih tartışmaları olacak.” İfadelerinde bulundu.

TRANSFER YASAĞI GELEBİLİR

Haberin Devamı

Kruse’nin sözleşmesini feshetmesinin haklı ya da haksız fesih olarak incelenmemesiyle ilgili olarak konuşan Dinçer, “Haklı fesih ve haksız fesih tartışmaları olacak FIFA'da. Fenerbahçe eğer ki dediği gibi şu anda maaşlarını ödediyse ve düzgün bir indirim teklifinde bulunduysa ve Kruse bu teklife cevap vermediyse Fenerbahçe bu durumun sonucunda haklı bulunacaktır. Bu sürecin sonunda haklı bulunan tarafa karşı taraf haksız fesih tazminatı ödeyecektir. Kruse tarafından bu fesih haksız olarak gerçekleştirilirse Fenerbahçe tarafından Kurse 4 ay futbol oynayamama cezasıyla karşılaşabilir. Eğer Kruse haklı bulunursa Fenerbahçe'ye transfer yasağı bile gelebilir." sözlerini aktardı.

YORUM YAZ