MENÜ

Fenerbahçe'de İsmail Kartal etkisi

Geldiği günden beri neredeyse Samandıra’dan çıkmayan İsmail Kartal, sonunda takımı ayağa kaldırmayı başardı. Tecrübeli çalıştırıcı, tribün tepkilerine rağmen öğrencilerinin moralini yüksek tuttu, bireysel performansları yukarı çekti. Fenerbahçe, zorlu fikstürde Kasımpaşa ve Hatay’ı yendi, lider Trabzon’a karşı 18. dakikadan itibaren 10 kişi oynamasına rağmen 1-1 berabere kaldı, Alanya deplasmanında 5-2 kazandı. Sarı-Lacivertliler, 2.’lik hedefi yolunda yeniden iddialı hale geldi.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal etkisi

Fenerbahçe, bu sezon çok çalkantılı dönemler geçirdi. Ligde şampiyonluk yarışına erken havlu atılması, Vitor Pereira’yla yolların ayrılması, hocasız geçen süreç, yaşanan sakatlıklar... İsmail Kartal sıkıntılı bir dönemde takımın başına geçti. İşler umduğu gibi gitmedi. Özellikle Türkiye Kupası’na havlu atılması ve Konferans Ligi’ndeki hayal kırıklığıyla tecrübeli hocanın üzerindeki baskı iyice arttı. Buna bir de tribünlerin takıma olan protestosu eklendi. Ancak İsmail Kartal, gece gündüz çalıştı, adeta Samandıra’dan çıkmadı. Fenerbahçe, zorlu bir dönemeçte formunun zirvesine çıktı.

Haberin Devamı

En uzun seri

Sezonun ilk yarısında Pereira’yla Kasımpaşa ve Hatay’ı yenip, Trabzon ve Alanya’ya kaybeden Sarı-Lacivertliler’de bu sonuçlarla dibe vuruş başlamıştı. İsmail Kartal ise kritik süreçte takımını ayakta tuttu. Kasımpaşa ve Hatay galibiyetleriyle moral bulan Fenerbahçe için Trabzonspor en zorlu sınavdı. Lidere karşı henüz 18. dakikada 10 kişi kaılıp, 1-0 yenik duruma düşen Sarı-Lacivertliler sezonun en büyük mücadelesini ortaya koyarak 1-1’le puan almayı bildi. 5-2’lik Alanyaspor galibiyeti ise Fenerbahçe’nin 2.’lik konusundaki iddiasını net şekilde ortaya koymasını sağladı. Sarı-Lacivertliler bu sezon ilk kez 4 galibiyet, 1 beraberlikle 5 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı.

Yıldızları parlattı

Haberin Devamı

İsmail Kartal, Fenerbahçe’yi 3. sıraya kadar taşımayı başardı. Kartal’ın özellikle Serdar Aziz, Osayi-Samuel, Zajc ve Rossi gibi oyuncuların bireysel performanslarına etkisi de dikkat çekti. Başarılı hoca, Arda Güler’i de A takımın düzenli futbolcusu haline getirdi. İsmail Kartal, sezon sonuna kadar getirildiği teknik adamlık görevinde son dönemde başardıklarıyla doğru bir hamle olduğunu gösterdi.

Yusuf Dursun

YORUM YAZ