MENÜ

Fenerbahçe'de her şey var gol yok!

Fenerbahçe, 3. bölgede maç başına 125.9 pasla ligin en iyisi. Sarı-Lacivertliler; topa sahip olma, pas isabet yüzdesi, ikili mücadele kazanma gibi alanlarda da ilk 4’te. Madalyonun bir de diğer yüzü var. Son vuruşlardaki başarısızlık ve kalecilerin düşük kurtarış yüzdesi, Fenerbahçe’nin alt sıralardan bir türlü kurtulamamasına neden oldu.

Fenerbahçe'de her şey var gol yok!

Puan tablosunu bilmeyen biri istatistiklere baktığında, Fenerbahçe’nin ligde en kötü ihtimalle ilk 6 arasında olduğunu zannedebilir. Sarı- Lacivertliler, birçok alanda en iyiler arasında. Kanarya, 3. bölgede, yani rakip kaleye en yakın alanda maç başına 125.9 pas ortalaması yakaladı. Ligde bu konuda ondan daha iyi bir takım yok. Topla oynama, pas isabet yüzdesi, ikili mücadele kazanma gibi istatistiklerde de Fenerbahçe ilk 4’ün dışına çıkmıyor.

Haberin Devamı

32 şutun 12’si gol!

Bu kadar iyi rakamlara rağmen Fenerbahçe’nin hala düşme hattından kurtulmaya çalışmasında iki önemli neden ön plana çıkıyor: Son vuruşlardaki beceriksizlik ve kalecilerinin düşük kurtarış yüzdesi. Volkan, ligde 11 maçta 15 gol yedi, yüzde 60’lık kurtarış oranı yakalayabildi. Harun ise 14 karşılaşmada ağlarında 21 gol görürken kurtarış yüzdesi 67 oldu. Sezonun ikinci yarısında Sarı-Lacivertliler’in kalesine gelen 32 şutun 12’si gol oldu. Bu rakam Galatasaray’da 34 şutta 4 gol ve Başakşehir’de 32 şutta 4 gol şeklinde gerçekleşti.

Akhisar’la aynı!

Hücumda da rakamlar çok kötü. Fenerbahçe’nin golcülerinden Soldado 4 kez fileleri sarstı. Frey’in 2, Slimani’nin ise 1 golü bulunuyor. Sarı-Lacivertliler, kanat ve orta saha oyuncularından da yeterli skor katkısını alamadı. Ligin son sırasındaki Akhisar’ın en golcüsü Manu’nun Soldado ile skor sayısı aynı! Erzurum’da forvetler suskun ama orta saha oyuncuları Taylan ile Scuk’un da 4’er golü bulunuyor! Ara transfer döneminde skor sorununu çözecek bir hamle yapamayan Fenerbahçe, şu anda bunun sonuçlarına katlanıyor...

Haberin Devamı

Fenerbahçede her şey var gol yok

Fenerbahçede her şey var gol yok

Fenerbahçede her şey var gol yok

YORUM YAZ