MENÜ

Fenerbahçe'de Ersun Yanal'ın yenine kalabalık liste!

Fenerbahçe’de art arda gelen kötü sonuçların ardından 2. Ersun Yanal dönemi resmen kapandı. Başarısız sonuçların ardından yolların ayrıldığı Ersun Yanal'ın ardından, Fenerbahçe'de takımın başına geçmesi muhtemel ve en uyacak isimleri sizler için hazırladık.

1 senedir hiçbir takımı çalıştırmayan 53 yaşındaki Alman teknik adam Roger Schmidt aslında tam Fenerbahçe taraftarınn istediği oyun mentalitesine sahip. Hücum futbolunu benimseyen, elindeki oyunculardan maksimum verim almasını başaran ve göze hoş gelen futbol oynatan Schmidt; en son Çin Ligi takımlarından Sinobo Guoan’ı 2 sene çalıştırmıştır. Bu süre zarfında kulüple bir kupa kazanan Scmidt’in asıl başarılı dönemi Red Bull Salzburg ve Bayern Leverkusen’i çalıştırdığı döneme denk gelmektedir. Salzburg ile bir Avusturya Ligi, bir de Avusturya kupası kazanan isim oynattığı futbol ile Fenerbahçe’yi maksimum seviyeye çıkartabilir.

Haberin Devamı

ZICO ETKİSİ YARATIR!

Brezilya Ligi takımlarından Flamengo ile tarihi başarılara imza atan Jorge Jesus’un kulübüyle olan sözleşmesi 1 Haziran 2020’de sona eriyor. 65 yaşındaki Portekizli teknik adam; özellikle Benfica, Sporting ve Flamengo’da yakaladığı başarılarla akıllarımızda yer edinmiştir. Taraftar ve medya baskısıyla başa çıkmayı becerebilen, her gittiği yerde kupa kazanmayı başaran, hücum futbolunu benimseyen ve gerçek bir taktik dehası olan Jesus’un sezon sonu bitecek olan sözleşmesi Fenerbahçe’yi iştahlı konuma getire bir etken.

3 DEFA AVRUPA KUPASI KAZANDI!

Kariyerinde 3 tane Uefa Avupa Ligi şampiyonluğu bulunan Unai Emery, yeni bir maceraya oldukça açık. 48 yaşındaki İspanyol teknik adam en son İngiltere’nin köklü ekiplerinden Arsenal’ı çalıştırmış ve 1 buçuk sezonun ardından başarısız sonuçlar sebep gösterilerek kendisiyle yollar ayrılmıştır. Valencia, Sevilla ve PSG gibi üst düzey takımları çalıştıran ve gittiği her kulübe kupa kazandıran Emery’nin kariyerinin düşüşte olması Fenerbahçe için bir avantaj. Taktik bilgisi üst düzey olan Emery, oyuncu iletişimi konusunda ise iyi bir motivasyoncu. Oldukçta detaycı bir antrenör olan Emery, ön alan baskısına dayalı ve rakip kaleye daha direkt giden oyun anlayışına sahip.

Haberin Devamı

Ligimize uyması Güney Amerikalı olmasından dolayı oldukça kolay olan Manuel Pellegrini için, Fenerbahçe doğru bir tercih olabilir. Şilili 65 yaşındaki antrenör savunma anlayışı anlamında yetersiz görünse de hücum futboluyla bu eksiğini kapatıyor. Teknik, taktik bildiği oldukça yüksek olan Pellegrini’nin kariyeri başarılarla dolu. Özellikle Villareal, Real Madrid ve Manchester City ile iyi dönemler yaşayan Pellegrini, 28 Aralık 2019’dan beri takım çalıştırmıyor.

EN İYİ 2 YERLİ ALTERNATİF ONLAR

Alanyaspor’da oynattığı pozitif futbol ile tüm spor otoritelerinin beğenisi kazanan ve adı büyük takımlarla anılmaya başlayan Erol Bulut ile Göztepe’yi dipten alıp başarıya koşturan İlhan Palut da yerli hoca olarak Fenerbahçe’ye en uygun olan iki isim. Fenerbahçe’nin yerli bir antrenörle anlaşmak istemesi durumunda bu iki isimden başka birisine gitmek oldukça yanlış olur. Bu iki isim de yaklaşık 2 sezondur gittiği her takımda oynattığı futbolla tüm spor kamuoyunun beğenisini almış ve büyük takımla yaşanacak yeni bir maceraya hazır olduklarını göstermişlerdir.

Haberin Devamı

Bu isimlere ek olarak Fenerbahçe’ye uygun olan isimlerin arasında; en son Monaco'yu çalıştıran Fransız Leonardo Jardim'i, en son Watford’u çalıştıran İspanyol hoca Javi Garcia’yı ve en son Bayern Münih’i çalıştıran Hırvat hoca Niko Kovac’ıekleyebiliriz.

NİHAT UZEL

YORUM YAZ