MENÜ

Zimbru - Fenerbahçe maçından sonra İsmail Kartal'dan ülke puanı vurgusu!

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Zimbru'ya iki maçta 9 gol atarak 3. tura yükselen Fenerbahçe'de, maçtan sonra teknik direktör İsmail Kartal oynanan futbol hakkında konuşurken ülke puanının da altını çizdi.

Zimbru - Fenerbahçe maçından sonra İsmail Kartal'dan ülke puanı vurgusu!

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Zimbru'ya iki maçta 9 gol atarak 3. tura yükselen Fenerbahçe'de, maçtan sonra teknik direktör İsmail Kartal oynanan futbol hakkında konuşurken ülke puanının da altını çizdi. Rakibi ciddiye aldıklarını vurgulayan Kartal, oyuncularını tebrik etti.

Haberin Devamı

İsmail Kartal'ın 4-0'lık Zimbru maçının ardından açıklamaları şu şekilde: 

"Çok iyi hazırlandık. Antrenmanlarla oyuncularımızın moral motivasyonu gayet yüksek buraya geldik. Takımımızda biraz rotasyon yaptık. Takımın genelini görüp bir değerlendirme yapacağım. Lige kadar elimizdeki tüm oyuncuları en iyi şekilde kullanıp, en ideal 11'imizi bulmaya çalışıyoruz. Bununla beraber rakibimizi ciddiye aldık. Karşılaşma 0-0'mış gibi buraya geldik. İlk yarı rakibin çok iyi kapanarak iyi bir savunma yaptığını düşünürsek buna rağmen bir, iki tane pozisyonumuz vardı. Ama daha sonra Mert Hakan'ın oyuna girmesiyle özellikle sağ kanatta İrfan Can Kahveci, Mert Hakan ve Osayi-Samuel üçlüsü, solda da Ferdi Kadıoğlu, Tadic ikilisi ve zaman zaman buraya da Mert Hakan'ın desteğiyle kenardan getirdiğimiz rakibin bek ile stoperlerinin arasına yaptığımız kenar koşuları ile rakibi çözdük. 4 golle kazandık. Daha farklı da olabilirdi. Sonuç olarak iyi konsantre olarak yapmak istediklerimizi sahaya yansıttık. Kazandığımız için çok mutluyum. En önemlisi de ülke puanına katkı sağladık. Bunun için de çok mutluyum. Galibiyet hem ülkemize hem de Fenerbahçe taraftarına armağan olsun."

Haberin Devamı

Rakibi açmayı başardık

"Batshuayi bugünkü performansına bakarsak rakibimiz 5-4-1 gibi oynadı. Kadroya bakınca da böyle oynayacaklarını biliyorduk. Fazla kapanarak savunma yaptılar. Geniş alanda bizim oyuncu kalitemiz rakibe göre biraz daha üstün olduğu için sıkıntı yaşayacaklarını biliyorlardı. Gol pozisyonu üretebileceğimizi biliyorlardı. Bunun için oyun sıkıştı. Batshuayi bunun için de ilk yarıda etkili olamadı. Crespo sakatlanıp oyundan çıkınca Mert Hakan'ı oyuna aldık. Zaten sakatlanmasaydı da böyle bir değişiklik yapacaktık. İsmail Yüksek ya da Crespo'dan birini kenara alacaktık."

Szymanski veya Mert Hakan'dan birini oyuna almayı düşünüyorduk. Sorun sakatlık yaşanınca kendiliğinden çözüldü. Koridor koşuları, Szymanski içeriye sokarak bunları daha çok üretken olmaya, pozisyon bulmaya çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. İkinci yarı değişikliklerle Szymanski, İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan Yandaş topu iyi kullanan, rakibe baskı yapan ve oyunu iki tarafıyla oynayabilen oyuncularımı orada kullanmak istedim. Tadic'i farklı pozisyonlarda kullanmak bizim için çok önemli. Oyun genişlik kazanınca rakibi açmayı başardık. Beklerin kenarlardan bindirmesiyle golleri bulduk ve maçı kazanmasını bildik.

Zimbru - Fenerbahçe maçından sonra İsmail Kartaldan ülke puanı vurgusu

YORUM YAZ