MENÜ

Zeljko Obradovic’ten yıllar sonra gelen olay itiraf! 'Aziz Yıldırım beni aradı'

THY EuroLeague'de dün oynanan 21. hafta karşılaşmasında Partizan evinde konuk ettiği Maccabi Tel-Aviv'i muhteşem bir geri dönüşle 88-79 mağlup etti. Sırbistan temsilcisinin başantrenörü Zeljko Obradovic, maçın ardından Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım hakkında olay bir itirafta bulundu.

Zeljko Obradovic’ten yıllar sonra gelen olay itiraf! 'Aziz Yıldırım beni aradı'

Sırbistan temsilcisi Partizan dün EuroLeague'de oynanan Maccabi Tel-Aviv karşılaşmasında 24 sayı farktan geri dönerek kulüp tarihinin en büyük geri dönüşünü gerçekleştirdi. Kritik maçı Partizan 88-79 kazandı. Maçın ardından Sırp ekibinin tecrübeli koçu Zeljko Obradovic basın toplantısında gelen soruları yanıtladı ve olay bir itirafta bulundu.

Haberin Devamı

Zeljko Obradovic maçla alakalı şu ifadeleri kullandı:

“Çok büyük bir geri dönüş gerçekleştirdik ve önemli bir galibiyet aldık. Oyuncularımı bu geri dönüşten ve ikinci yarıdaki motivasyonlarından ötürü tebrik ediyorum. Elbette taraftarlarımızı da tebrik ediyorum çünkü burada oynadığımız her maçta olduğu gibi takımımıza çok yardımcı oldular.

İstanbul’daki maçtan sonra da söyledim. Aynı oyuncular aynı olaylara farklı reaksiyonlar verebiliyor. Bugün olduğu gibi Fenerbahçe‘ye karşı oynadığımız ikinci yarıda da yeni hiçbir şey yoktu. Sadece bugün çok daha iyi bir reaksiyon verdik. EuroLeague normal sezonunda oynayacağımız 13 maç daha var. Yedisini burada altısını deplasmanda oynayacağız, kalan karşılaşmalarda maça daha ritimli bir şekilde başlamalıyız.

Haberin Devamı

Zeljko Obradovic’ten yıllar sonra gelen olay itiraf Aziz Yıldırım beni aradı

Her zaman herkesin görüşüne saygılıyım. İnsanlar genellikle performansımızı yorumlarken sadece oynadığımız son maçı dikkate alır. Bunun gerçeklikle hiçbir alakası yok. Tabii ki bu mantalitedeki yorumları dikkate almıyorum. Bu yorumları yapanlara saygım sonsuz ancak ne dinliyorum ne de ilgileniyorum. Maçla ilgili yorum yapılan hiçbir şeyi okumuyorum veya dinlemiyorum. Özellikle sosyal medyaya hiç bakmıyorum çünkü herkesin en zeki olduğu yer sosyal medya. Benim bir işim var ve işimi yapıyorum. İşimde elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ve yapmaya devam edeceğim. Bunun yeterli olup olmadığı ise başka bir tartışma konusu.

FENERBAHÇE MAÇI SÖZLERİ

Dün oyuncularımla ciddi bir konuşma yaptım çünkü birlikte Fenerbahçe maçının önemli anlarını tekrardan izledik. Maçın analizini yaptık, onlara iyi yaptığımız ve kötü yaptığımız şeyleri gösterdim. Daha sonrasında onlara hem bir insan hem bir oyuncu olarak bir üst seviyeye çıkmak için bir fırsatımız olduğunu söyledim. Her sabah kalktığınızda bir şeyleri geliştirmek veya ilerletmek için fırsatınız olur. Her şeyi bildiğimi düşünen birisi değilim, bugün bile yeni bir şeyler öğreniyorum. Dört saat boyunca maç görüntülerini izliyorum, maçın analizini yapıyorum. Böylece yeni bir şeyler öğreniyorum.”

Haberin Devamı

Zeljko Obradovic’ten yıllar sonra gelen olay itiraf Aziz Yıldırım beni aradı

Partizan’ın üçüncü çeyreğin tamamını aynı beşle oynaması hakkında gelen soruya ise şu yanıtı verdi:

“İkinci yarının başında Dozier’in faul problemi vardı, bu yüzden rasyonel bir karar verdik. Jaramaz’ın sahada kaldığı sürede yaptıkları için mutluyum, süre aldığı 20 dakikada bize +20 sayı farkı katkısı sağladı. Bu istatistik hem onun hem de üçüncü çeyrek sahada kalan beşin performansını anlatıyor.

Bu galibiyet bir takım galibiyeti ancak Jaramaz’ın ve olağanüstü bir maç çıkaran Dozier’in altını çizmemiz gerekir. Nunnally de üçüncü çeyreğin sonunda ve dördüncü çeyreğin başında hücumdaki zekasıyla maça damgasını vurdu. Enerjimizle birlikte savunmada inanılmaz bir performans göstererek maçı koparmayı başardık. Üç gün önce İstanbul’da bunun tam tersini yaşamıştık.

Eğer yanlış hatırlamıyorsam ilk çeyreğin sonunda toplam takım verimlilik puanımız eksi 1 idi. Eğer bunu istemli olarak yapmaya çalışsak bile yapamayabilirdik çünkü hiçbir şey yapmamaya çalışmak çok zor bir şey. Maccabi‘nin ise ilk çeyrekte 42 verimlilik puanı vardı. Maçın sonunda ise bizim 102 onların ise 72 verimlilik puanı vardı.”

Haberin Devamı

Zeljko Obradovic’ten yıllar sonra gelen olay itiraf Aziz Yıldırım beni aradı

Daha sonrasında bir muhabir Zeljko Obradovic’e oyunun kalitesinden memnun olup olmadığını sorup ‘önemli olanın galibiyet olduğu’ şeklinde bir cevabı kabul etmeyeceğini söyledi.

“Buradan direkt olarak ofisime gidip çok kötü oynadığımız için ağlamaya başlayacağım. Beklediğin cevap bu mu? Bazı şeyleri anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Bu kadar savaştığımız ve hücumda akıllıca oynadığımız bir maçtan sonra son 30 dakikaya bakmak yerine ilk 10 dakikadaki kötü oyunumuz hakkında mı konuşmamız gerekiyor? İşim olduğu için tabii ki de ilk 10 dakikayı da dikkate alacağım ancak son 30 dakikayı da inceleyeceğim. Oyuncularıma iyi yaptıkları veya kötü yaptıkları şeyleri açıklamam gerekiyor. Ama. bugün soyunma odasına onlara beni gururlandırdıklarını söyledim.”

'AZİZ YILDIRIM BENİ ARADI'

Bir muhabir Obradovic’e daha önce hiç bu kadar kötü geçen bir çeyrek oynayıp oynamadığını sordu, Obradovic ise Fenerbahçe günlerinden bir örnek verdi:

Haberin Devamı

“Fenerbahçe ile EuroLeague’de şampiyon olduğumuz 2017 senesinde Baskonia‘ya karşı 30 sayı farkla mağlup olmuştuk. Türkiye ile İspanya arasında 2 saatlik bir zaman farkı olduğu için maçı Türkiye saatiyle gece 12’de oynamıştık. Oyuncularımın uykulu olabileceğini o an anlayamamıştım.

Ertesi gün İstanbul’a döndük, Galatasaray ile bir lig maçımız vardı. Başkan Aziz Yıldırım beni aradı ve endişelenmemem gerektiğini, önümüzdeki maçta iyi oynayacağımızı söyledi. Dediği gibi oldu, Galatasaray karşısında 20 sayı farkla kazandık. Ertesi gün beni aradı ve bana yeni bir sözleşme teklif etti. Muhtemelen kariyerimdeki en kötü maçım olan Baskonia maçının ardından yeni bir sözleşme imzaladım.”

Zeljko Obradovic’ten yıllar sonra gelen olay itiraf Aziz Yıldırım beni aradı

TARAFTAR SÖZLERİ

Zeljko Obradovic Partizan taraftarları hakkında ise şunu söyledi:

“Taraftarlarımız mükemmeller, bizi taşıyorlar. Partizan’ın koçuyken onların en iyisi olduğunu söylemek kolay ancak onlar gerçekten en iyisi. Onlar benim için en iyisi ve her zaman da en iyisi olacaklar. Sahaya her çıktığımda bunu bir kez daha deneyimliyorum. Maç sırasında sürekli olarak tezahürat yapıyorlar, maç öncesinde söyledikleri tezahüratlardan bahsetmiyorum bile. Bu hayatta bir kez yaşanabilecek bir deneyim ve bunları hiçbir zaman unutmayacağım.”

Zeljko Obradovic’ten yıllar sonra gelen olay itiraf Aziz Yıldırım beni aradı

YORUM YAZ