MENÜ

Yunanistan'da Fenerbahçe için çarpıcı sözler! Olympiakos eşleşmesinin ardından...

Fenerbaçe'nin UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek finalde Olympiakos ile eşleşmesinin ardından Yunanistan basını, Fenerbahçe'yi analiz etti. Bu eşleşme, Yunan medyasında geniş bir yankı buldu. İşte komşu ülkede yapılan Fenerbahçe değerlendirmeleri...

Yunanistan'da Fenerbahçe için çarpıcı sözler! Olympiakos eşleşmesinin ardından...

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son 16 turu sona erdikten sonra çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Şu anda Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden tek futbol kulübü olan sarı-lacivertliler, İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleşen kura çekimi sonucunda Olympiakos ile eşleşti. Fenerbahçe, turu geçmesi halinde yarı finalde Aston Villa - Lille eşleşmesinin galibi ile karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

GOLCÜLERİ TANIDIK

Olympiakos'un bu sezonki en golcü ismi, tanıdık biri. 2021-22 ve 2022-23 sezonlarında Süper Lig'de Hatayspor'un formasını giyen Ayoub El Kaabi, Yunan kulübünün anahtar oyuncusu haline geldi. Bu sezon 36 maça çıkan Faslı forvet, söz konusu 36 karşılaşmada 25 gol attı. 30 yaşındaki futbolcu, 2023'ün yaz aylarında Katar'ın Al-Sadd kulübünden transfer olmuştu.

Yunanistanda Fenerbahçe için çarpıcı sözler Olympiakos eşleşmesinin ardından...

YUNAN BASININDA GENİŞ YANKI

Olympiakos'un Fenerbahçe ile eşleşmesi, Yunan basınında geniş yankı uyandırdı. Fos Online, Kathimerini, Sport24 ve IN GR Spor gibi gazeteler, sarı-lacivertli takımın gücüne vurgu yaparak Fenerbahçe'yi derin bir şekilde analiz etti. Yunan basınından öne çıkanlar şu şekilde:

"ÇOK ZENGİN BİR KADROSU VAR"

Haberin Devamı

Fos Online: "Fenerbahçe'nin teknik direktörü 62 yaşındaki Türk İsmail Kartal, İstanbul'daki kulüpte üçüncü kez görev yapıyor. Kartal'ın 200 milyon avro değerinde çok zengin bir kadrosu var. Kadrosunda Batshuayi, Tadic, Dzeko, AEK'da Szymanski'nin kardeşi Sebastian gibi değeri 20 milyon avro olan Avrupa futbolunun büyük isimleri var. Ayrıca bir dönem Manchester United'da forma giyen Fred ve Hırvatistan milli takımının kalecisi Livakovic de var.

Yunanistanda Fenerbahçe için çarpıcı sözler Olympiakos eşleşmesinin ardından...

Fenerbahçe öncelikle 4-2-3-1 dizilişinde oynuyor, ancak daha zorlu maçlarda 4-3-3'ü tercih ediyor. Türkiye liginin zorlu maçlarında olduğu gibi Avrupa maçlarında da çoğunlukla 4-3-3'ü tercih ediyor. Bu sezon onlara damgasını vuran mağlubiyetler FC Nordsjaelland'a 6-1 ve Türkiye Kupası'nda Ankaragücü'ne 3-0 kaybetmeleri oldu. Union Saint-Gilloise'i deplasmanda 3-0 ile eleyip İstanbul'daki rövanşta 1-0 kaybederek çeyrek finale yükseldiler."

"200 MİLYON EUROLUK KADRO!"

Kathimerini: "Olympiakos, Türk takımlarına karşı oynadığı son dört maçın dördünü de kazandı ve hatta son iki maçını Fenerbahçe'ye karşı oynadı. Hem Karaiskakis hem İstanbul'da kazandı. İstanbul ekibi 19 şampiyonluk, 6 Kupa ve 9 Süper Kupa kazandı. Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal. 24 yıllık kariyerinde 15 kulüpte görev yapan Kartal'ın bu tercihi pek çok kişiyi şaşırttı. Kartal'ın özgeçmişinde herhangi bir şampiyonluk olmayabilir, ancak kadro korkutucu. Transfermarkt'a göre kadronun piyasa değerinin 201 milyon avro olarak tahmin edilmesi tesadüf değil!

Haberin Devamı

'OĞLUM KADINLARI TACİZ EDİYOR!'

37 yaşındaki Dzeko'nun bu sezon 22 golü var ve Batshuayi de 20 golle onu yakından takip ediyor. Onların arkasında Tadic ve kanatlarda Ünder hiç şüphesiz üst düzey oyuncular. Fred yaz aylarında Manchester United'dan ayrılarak orta sahalarına kalite kattı ve aynı şey Leonardo Bonucci ve Söyüncü için de geçerli. Kartal'ın takımı için bir diğer önemli isim de Dinamo'dan milyon dolarlar karşılığında ayrılan kaleci Dominik Livakovic.

Şükrü Saraçoğlu, Fenerbahçe'nin görkemli evidir. 1908 yılında inşa edilmiş ve bugüne kadar altı kez yenilenmiştir. 2009 yılında UEFA finaline ev sahipliği yapmıştır. Kapasitesi 47 bin. Türkiye'de  Fenerbahçe çok iyi bir sezon geçiriyor. Kartal'ın takımı lider Galatasaray'ın sadece iki puan gerisinde zirveye çok yakın ve sonuna kadar lig şampiyonluğu için mücadele edecek. Üstelik bu onların en büyük hedefi çünkü bunu en son 2014 yılında başarmışlardı.

Haberin Devamı

Yunanistanda Fenerbahçe için çarpıcı sözler Olympiakos eşleşmesinin ardından...

Fenerbahçe, Olympiakos'a göre beklenenden daha kolay bir yol buldu. Türkler elemelerde Zimbru, Maribor ve Twente'yi geçtiler ve gruplarında Ludogorets ve FC Nordsjaelland'ın üstünde yer alarak birinci oldular. Eleme aşamasında, Belçika ligi lideri Union Saint-Gilloise'i deplasmanda 3-0 yendiler. Rövanşta 1-0 kaybetmelerine rağmen çeyrek finale yükselmeyi başardılar."

"FENERBAHÇE TARİHİNİN EN GÖRKEMLİ KADROSU"

Sport24: Cuma günü İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilen kura çekiminde şans Olympiakos'un yanında değildi. Vassilis Tsiartas, 2012/13 sezonunda Avrupa Ligi'nde yarı finale ve 2007/08 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen, Avrupa kupalarında geleneği olan Fenerbahçe'yi "kırmızı" yola soktu.

Şimdi ise Pire ekibi, önceki iki eşleşmenin aksine, Konferans Ligi yarı finallerine ulaşma hedefiyle bu eşleşmenin en zayıf takımı konumunda. Sezon başından bu yana, Türkler 2023 yazında oluşturdukları dengeli ve derin kadroya güvenerek kulüp tarihinin en fazla parasını harcadılar ve bu durum Olympiakos'un Avrupa'da ilk kez ilk dört takım arasına girme tarihi fırsatının önündeki en büyük engel olacak."

Haberin Devamı

"200 MİLYON EURO"

IN GR Sport: "Olympiakos, Sırbistan'da Maccabi Tel Aviv'i 6-1 mağlup ederek Avrupa Konferansı Ligi'nde "8 "e kalmasının ardından Avrupa macerasına devam ediyor. Çeyrek finalde Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Pire ekibinin, Avrupa macerasını sürdürmek için dünya çapında oyunculara sahip pahalı bir takımı elemesi gerektiğinden mini bir atılım yapması bekleniyor.

İsmail Kartal Fenerbahçe'nin teknik direktörü ve kariyeri boyunca hiçbir görevinde uzun süre kalamamış bir antrenör. 62 yaşındaki teknik adam 24 yıllık kariyeri boyunca 15 kulüpte görev yaptı ve görev yaptığı her kulübede ortalama görev süresi yalnızca altı ay oldu. Türk hoca 2023 yazından bu yana Fenerbahçe'nin başında ve hem yerel ligde hem de Avrupa'da şampiyonluk kovalayan güçlü bir kadro kurdu.

Yunanistanda Fenerbahçe için çarpıcı sözler Olympiakos eşleşmesinin ardından...

Fenerbahçe son yıllarda transfer piyasasında oldukça aktif ve Avrupa'nın önde gelen liglerinden oyuncuları kendine çekiyor. Bir şekilde kalite ve deneyimle dolu etkileyici bir kadro oluşturdular. Aslında, Türk kulübünün piyasa değerinin 200 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye liginde de Fenerbahçe aynı derecede iyi bir sezon geçiriyor. Kartal'ın takımı lider Galatasaray'ın sadece iki puan gerisinde zirveye çok yakın ve lig şampiyonluğu için sonuna kadar mücadele edecek. İstanbul ekibi sezona müthiş bir başlangıç yaparak arka arkaya 19 galibiyet elde etti. Bu sezon şimdiye kadar oynadıkları 46 maçta 37 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldılar."

YORUM YAZ