MENÜ

Yunan gazeteci Pliatsikas Fenerbahçe'nin rakibi Olympiakos'un hedefini açıkladı

Avrupa'da ülkemizi Konferans Ligi'nde temsil eden Fenerbahçe çeyrek final kura çekimi sonrası Yunan ekibi Olympiakos ile eşleşti. Yunanistan Süper Lig Şampiyonluk Turu'nda şampiyon olmak için mücadele eden Olypiakos'daki son durumu ve hedeflerini deneyimli Yunan gazeteci Kostas N.Pliatsikas'a sorduk. İşte Fenerbahçe'nin rakibinde yaşanan son gelişmeler...

Yunan gazeteci Pliatsikas Fenerbahçe'nin rakibi Olympiakos'un hedefini açıkladı

İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi’nde gerçekleşen kurada Türkiye'nin tek temsilcisi Fenerbahçe çeyrek finalde Yunanistan ekibi Olympiakos ile eşleşmişti. Final karşılaşmasına 29 Mayıs 2024 tarihinde Atina'nın Ayasofya Stadyumu ev sahipliği yapacak. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde çeyrek finali geçmesi durumunda Aston Villa - Lille karşılaşmasının galibiyle eşleşecek.

Haberin Devamı

İLK MAÇ YUNANİSTAN'DA

UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek final maçları 11 ve 18 Nisan'da, yarı final maçları 3 ve 10 Mayıs'ta, final maçı ise 29 Mayıs'ta oynanacak. Temsilcimiz 11 Nisan'daki ilk maçta rakibiyle deplasmanda karşılaşacak. Mücadelenin rövanşı ise 18 Nisan'da Kadıköy'de oynanacak.

YUNAN GAZETECİ FANATİK'E KONUŞTU

Yunanistan Süper Lig Şampiyonluk Turu'nda şampiyon olmak için mücadele eden Olypiakos'daki son durumu ve hedeflerini deneyimli Yunan gazeteci Kostas N.Pliatsikas'a sorduk.

Yunan gazeteci Pliatsikas Fenerbahçenin rakibi Olympiakosun hedefini açıkladı

Sdnagr’den Kostas N.Pliatsikas'un Olympiakos yorumu

Olympiakos, Maccabi Tel Aviv'in Pire'de aldığı yenilgiyi (1-4) tersine çevirerek Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselmeyi başardı. İkinci maçta attığı altı gol ve galibiyet (1-6) takım organizasyonundaki herkesin moralini yükseltti.

Haberin Devamı

Rekabetçi bir düzeyde, takımın yedek kulübesinde sadece 40 günü tamamlamış olmasına rağmen, rekabetçi arızaların çoğunu düzeltmeyi başaran ve çok hızlı bir şekilde herkesin güvenini kazanan yeni bir koçla (Jose Luis Mendilibar) bir geçiş aşamasında.

"EN BÜYÜK SİLAH EL KAABI"

Birkaç gün önce yönetim İspanyol teknik adamın sözleşmesini 2025 yazına kadar uzattı ve takımın anahtarlarını ona teslim etti.

Futbolcular düzeyinde Olympiakos'un en büyük silahı bu yıl 36 maçta 25 gol atan Faslı forvet El Kaabi.

Onu Yunan orta saha oyuncusu ve takım kaptanı Kostas Fortounis ve Portekizli orta saha oyuncusu Daniel Pontense takip ediyor.

"HEDEF ATİNA'DA FİNAL OYNAMAK"

Geçtiğimiz Ocak ayında Ciquinho ve Horta'nın transferleri takımın orta sahadaki dinamizmini artırdı.

Olympiacos hücum futbolu oynamayı seviyor, savunma fonksiyonu ise bu yıl birçok maçta büyük sorunlar yaratıyor.

Kendi sahası sıcak ve tüm Avrupa maçlarında 33,000 taraftar tarafından dolduruluyor.

Olympiakos'un hedefleri Avrupa atılımını gerçekleştirmek ve hatta Atina'da düzenlenecek olan Konferans Ligi finaline ulaşmak.

Dursun Özbek: Bu yangının üzerine benzin dökmeye gerek yok

Yunan gazeteci Pliatsikas Fenerbahçenin rakibi Olympiakosun hedefini açıkladı

YORUM YAZ