MENÜ

'Yerli Haaland' Bertuğ Yıldırım son aşamada! Rota İstanbul, transfer bitiyor...

Süper Lig kulüpleri, ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK’nın oyuncularına kucak açmıştı. İstanbul devi, Volkan Demirel'in 'Yerli Haaland' dediği Bertuğ Yıldırım'ı kadrosuna katmak için büyük aşama kaydederken Çukurova ekibinin istemesi halinde genç golcüyü bonservisiyle almaya da hazır olduğu öğrenildi.

'Yerli Haaland' Bertuğ Yıldırım son aşamada! Rota İstanbul, transfer bitiyor...

Kahramanmaraş merkezli depremin 10 ilde yaşattığı felaketin ardından spor kulüpleri seferber oldu. Bölgeye ardı ardına yardım malzemeleri gönderildi, bağışlar yapıldı. Hatayspor ve Gaziantep’in ligden çekilmesi sonrası diğer 17 Süper Lig kulübü, bu takımlarda oynayan ve futbola devam etmek isteyen oyunculara kucak açtı

Haberin Devamı

Transferler gerçekleşmeye başladı. İstanbul devi, Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel'in 'Yerli Haaland' dediği Bertuğ Yıldırım için harekete geçti.

DEPREM FUTBOLU DA ETKİLEDİ

Kahramanmaraş merkezli, 10 ilde yıkıcı hasara neden olan deprem, futbolu da etkiledi. Süper Lig ekipleri Hatayspor ve Gaziantep FK, bu sezonki müsabakalardan çekilme kararı aldı. TFF de bunu onayladı. Depremi yerinde yaşayan Hataysporlu ve Gaziantepli oyuncuların bir bölümü, bunun psikolojik etkilerini hâlâ yaşıyor. Bazı futbolcular ise yeşil sahaya kendini vererek, normalleşmeye çalışmak istiyor.

Yerli Haaland Bertuğ Yıldırım son aşamada Rota İstanbul, transfer bitiyor...

MALİ YÜK OMUZLANACAK

Diğer kulüpler, afetten etkilenen bölgelere yardım elini uzatmak için seferber oldu. Ayrıca Süper Lig’in 17 kulübü, Gaziantep ve Hatayspor’un mali yükünü omuzlama kararı da almıştı. Diğer takımlar, ligden çekilen iki ekibin oyuncuları için de bir desteğe daha hazırlanıyor. Süper Lig takımları, ligden çekilen bu iki ekipte forma giyen ve futbol oynamaya devam etmek isteyen oyunculara kucak açmaya hazır. Kulüpler, transfer edecekleri oyuncuların bu sezonki maaşını da üstlenmiş olacak.

Haberin Devamı

YABANCI KURALI GÜNCELLENDİ

Hatayspor ve Gaziantep FK’nın yöneticileriyle temasa geçilerek, hangi futbolcuların oynamaya devam etme planı yaptığı öğrenilecek. Ardından bu oyuncuların, sezon sonuna kadar diğer Süper Lig ekiplerinde forma giymeleri sağlanacak. TFF, ligden çekilen takımlardan transfer edilecek yabancı oyuncuların oynaması şartıyla kontenjan kuralını 9+2 olarak güncellemişti.

FENERBAHÇE BERTUĞ YILDIRIM'I İSTİYOR

Bordo Beyazlılar’ın teknik patronu Volkan Demirel’in vitrine çıkardığı genç forvet için Sarı-Lacivertliler, her türlü kolaylığı sağlamaya hazır. Fenerbahçe, Hatayspor nasıl isterse transferi öyle gerçekleştirecek.

SONRAKİ SATIŞTAN PAY

Akdeniz ekibi kiralama opsiyonunu tercih ederse, Bertuğ sezon sonuna kadar Çubuklu formayı giyecek. Deprem felaketinin yaralarını sarmak için gelir elde etme düşüncesi ön plana çıkarsa, Kanarya genç golcüyü bonservisiyle kadrosuna katacak.

20 yaşındaki forvet, Sarı-Lacivertli formayı giymeye hazır ve kulüplerin el sıkışmasını bekliyor. Fenerbahçe, işi resmiyete dökmek için Hatayspor’dan gelecek talebe göre hareket edecek. Bertuğ Yıldırım’ın bonservisiyle alınması halinde, Hatayspor’a destek için sonraki satıştan pay verilmesi de muhtemel.

Haberin Devamı

'YERLİ HAALAND' DEDİ

Volkan Demirel, Bertuğ Yıldırım'a övgülerde bulunarak, "Hatay'a geldiğimizde de Bertuğ örneğini vereceğim. Bertuğ 20 yaşında bir genç. Ama acayip bir fizik kalitesi, acayip bir bitiriciliği, acayip bir enerjisi, bitmek bilmeyen bir gücü var. Bunu çok iyi kullanırsa onda da çok iyi bir mesafe kat edeceğiz. Bence Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük santrfor olacak. Haaland, Ibrahimoviç... Bu seviyelerin oyuncusu olabilecek bir oyuncudan bahsediyorum. Eğer dediklerimizi yaparsa... Biz yolu göstereceğiz. Bertuğ da yürürse eğer o da Türk futbolu adına çok büyük kazanç olacaktır." sözlerini dile getirmişti.

YORUM YAZ