MENÜ

Yalçın Koşukavak kimdir? Kaç yaşında, nereli? Fenerbahçe'den resmi açıklama

Ersun Yanal’ın yerine gelecek ismi henüz belirlemeyen Fenerbahçe'de gündeme sürpriz bir isim geldi. Mircea Lucescu, Erol Bulut, Mircea Lucescu, Tayfun Korkut derken, Ali Koç ve kurmaylarının sezon sonu Altay'ın hocası Yalçın Koşukavak'la görüşeceği açıklandı. Bu gelişmenin ardından Fenerbahçe taraftarı google aramalarına başladı: Yalçın Koşukavak kimdir? Kaç yaşında, nereli? Yalçın Koşukavak hangi takımlarda görev aldı? Tecrübeli hoca ile ilgili detaylar haberimizde.

Yalçın Koşukavak kimdir? Kaç yaşında, nereli? Fenerbahçe'den resmi açıklama

Yeni teknik direktör konusunu aceleye getirmeden ince eleyip sık dokumaya çalışan Fenerbahçe Yönetimi, sürpriz bir ismi gündemine aldı. Mircea Lucescu, Erol Bulut, Mircea Lucescu ve Tayfun Korkut'un isimleri gündemdekini yerlerini korurken, Altay'ın hocası Yalçın Koşukavak'la ilgili resmi açıklama geldi. Açıklamada, Yalçın Koşukavak ile gelecek dönemler için futbol yapılanması kapsamında birlikte çalışabilme ihtimali üzerine bazı temasların olduğu vurgulanırken gelinen noktada görüşmenin sezon sonu yeniden değerlendirilmek üzere sonlandırıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Bir anda Yalçın Koşukavak isminin gündeme gelmesinin ardından Fenerbahçe taraftarı, Yalçın Koşukavak kimdir? sorusuna yanıt aramaya başladı.

Yalçın Koşukavak kimdir?

1972 yılında İzmir'de dünyaya gelen Yalçın Koşukavak, futbol hayatına Yeni Turgutluspor'da başladı. Sırasıyla Batman Petrolspor, Şanlıurfaspor, Boluspor, Yeni Turgutluspor ve Altınordu'da forma giyen Koşukavak, 33 yaşında aktif futbol hayatına nokta koydu.

2007-2008 sezonunda Göztepe'de kısa süreli çalışan Koşukavak, Reha Kapsal’ın yardımcısı olarak antrenörlük hayatına başladı. başladı. 2015'te Altay'ın başına geçen Koşukavak, 12 maç İzmir ekibinin başında kaldıktan sonra adını futbol camiasına duyuracağı İstanbulspor'un başına geçti.

Zor günler geçiren İstanbulspor'u ayağa kaldıran Koşukavak, 2. Ligdeki ilk senesinde 71 puan toplamasına rağmen Ümraniyespor'un ardından ikinci oldu ve 1. Ligin kapısından döndü. 2016-2017 sezonunda ise Beyaz Grup’ta Amed Sportif’in önünde ipi göğüsleyerek takımını 2. sezonunda 1. Lige taşımayı başardı.

Haberin Devamı

1. Lig'de takımının sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken başarılı teknik adam, 2018 yılında Gaziantep Futbol Kulübü'nün başına geçti.

Gaziantep'te beklentilerin altında kalan Koşukavak, sezon başı Bursaspor'un başına geçti. Bursaspor'da 18 maça çıkan 47 yaşındaki teknik direktör, Ali Tandoğan ile yollarını ayıran Altay'ın başına geçti.

Koşukavak'ın gelmesiyle 6 maçtır kaybetmeyen Altay, 43 puanla play-off potasında bulunuyor.

YORUM YAZ