MENÜ

Fenerbahçe'nin efsane kaptanı Eda Erdem'in heykeli açıldı

Fenerbahçe ve Türk voleybolunun efsane isimlerinden ve efsane kaptanlarından tecrübeli oyuncu Eda Erdem'in heykeli açıldı. Törene Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ ve Melissa Vargas da katıldı.

Fenerbahçe ve Türk voleybolunun yaşayan efsanelerinden Eda Erdem'in heykeli açıldı. Törende duygulu anlar yaşayan Eda Erdem "Ailecek en büyük tutkumuz Fenerbahçe." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Törende konuşma yapan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise "Eda Erdem kaptan gibi kaptandır." dedi. Fenerbahçe yöneticisi Simla Türker Bayazıt ise "Çok heyecanlıyım. Bu kadar heyecanlanacağımı düşünmemiştim." sözlerini kullandı.

Mehmet Akif Üstündağ'ın sözleri şu şekilde:

"Eda Erdem kaptan gibi kaptandır. Dünya Kadınlar Günü'nde bu güzel heykelin açılışında olmaktan mutlu ve gururluyum. Bir Eda kolay yetişmiyor. Seninle gurur duyuyoruz Eda. İyi ki varsın. Ali Koç Başkanım, böyle güzel bir fikir için voleybol camiası adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sağ olun, var olun."

Fenerbahçe Yöneticisi Simla Türker Bayazıt:

"Çok heyecanlıyım. Bu kadar heyecanlanacağımı düşünmemiştim. Adını tarihe altın harflerle yazdıran bir kadının heykelini dikiyoruz. Efsane olmak belirlenebilir bir hedef değildir. Hedeflere ulaşınca ancak başarılı oluruz. Efsane tanımı, hak edilmesi en zor mertebedir. Sizi ölümsüzleştirir. Topluma mal olursundur. Gelecek nesillere yön veren, ışık veren bir fener olursunuz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bugün bir ilke imza atıyoruz, gururumuz Eda'nın heykeli efsanelerimizin arasına dikiliyor. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu alanda da izinde yürüyor olmaktan duyduğumuz gurur tarifsiz."

Haberin Devamı

Fenerbahçenin efsane kaptanı Eda Erdemin heykeli açıldı

Eda Erdem:

"Annem, babam ve 6 kardeşimle Bayrampaşa'da aile apartmanında yaşayan bir kalabalık aileydik. 2000'li yıllarda amcamlarım, kuzenlerimle Fenerbahçe maçlarını izlemek için toplanırdık. Ailecek en büyük tutkumuz Fenerbahçe. O çocukluk halimle öyle bir bağlılık yaşıyorum ki bir röportajda hangi takımı tutuyorsunuz sorusuna Fenerbahçe yazıp yanına parantez içinde ölümüne yazıyorum. Yayınlandığında da bana kucak açan, voleybola başlamama vesile olan, kaptanlığını yaptığım Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticilerini de kızdırıyorum. Gel zaman git zaman 2008'de Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım'ın amatör branşlara verdiği değer ve Sayın Mehmet Ali Aydınlar'ın kıymetli yatırımlar nedeniyle hep düşlediğin teklif geldi Fenerbahçe'den. Ben gidemezsem bırakırım noktasına geldim. Çocukluk aşkıma kavuşuyor, en büyük hayalime kavuşuyor, çubuklu formayı giyiyorum. O gündür bugündür bir kez bile çıkartmadan, kalbimin en derinlerinde saklıyor, hep başımın üstünde taşıyor o armayı. Fenerbahçe ile büyüyorum. Sabiha Rıfat Güraymanları, Ayten Salihleri öğreniyorum. Kulübün tarihinde müthiş başarılara imza atmış, branşlar kurmuş, erkek takımlarında oynayıp şampiyonluklar yaşamış güçlü kadınların ayak izlerini takip ediyorum. Kulübün en zor gününde mahkeme salonuna Avrupa'nın en büyük kupasını götüren Fenerbahçeli kadınlardan birisi oluyorum. 2011 yılında bu stadyumu doldurarak dünyada bir rekora imza atan 50 bin kadını gözleri dolu dolu izlemenin gururunu yaşıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında 3 büyük kupayı da kazanan kadın milli takımımıza kaptanlık yapmış olmanın onurunu yaşıyorum. Vazgeçmeyen, değerlerine sahip çıkan, hayallerinin peşinden koşan, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layık gördüğü tüm kadınlarımızın da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Haberin Devamı

Melissa Vargas da törene katıldı

Haberin Devamı

Türk voleybolunun son dönemlerde parlayan yıldızlarından Melissa Vargas da hem Fenerbahçe hem milli takımdan takım arkadaşı olan Eda Erdem adına yapılan törene katıldı.

YORUM YAZ