MENÜ

Tümer Metin'den Süper Kupa çıkışı: Yardım çığlığı!

Fenerbahçe, Galatasaray ile 7 Nisan'da oynayacağı Süper Kupa maçının ertelenmesi için TFF'ye başvurmuş ve talebi reddedilmişti. Bunun üzerine yapılan kongrede yetki alan yönetim, Süper Kupa maçına U19 takımıyla çıkma kararı aldı. Yaşanan süreci Tivibu Spor'da değerlendiren Tümer Metin, Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'nde Olympiakos ile oynayacağı maçın hayati önem taşıdığını belirterek, erteleme talebinin haklı olduğunu söyledi.

Fenerbahçe, Galatasaray ile 7 Nisan'da oynayacağı Süper Kupa maçının ertelenmesi için TFF'ye başvurmuş ve talebi reddedilmişti. Bunun üzerine yapılan kongrede yetki alan yönetim, Süper Kupa maçına U19 takımıyla çıkma kararı aldı.

Haberin Devamı

Süper Kupa krizinde gelinen noktayı ve Fenerbahçe'nin kararının ardından yaşanabilecekleri Tivibu Spor'da değerlendiren Tümer Metin, "Fenerbahçe gencecik çocukları bu senaryoya dahil etmemeli. Ben olsaydım etmezdim. Keşke Galatasaray bir büyüklük yapsa, "Fenerbahçe U19 ile geliyorsa biz de ileri bir tarihte oynamak istiyoruz" dese. Bir zeytin dalı olsa. Hoyrat futbol iklimimize bir meltem havası gelse. Ama olmuyor, söylediklerimiz temennide kalıyor." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun süreçteki kararlarını eleştiren Tümer Metin, "Federasyon, Fenerbahçe'nin talebini 'yardım çığlığı' olarak alamaz mı? Fenerbahçe, Galatasaray'la oynamaktan çekiniyormuş gibi düşüneceğine, bu zihniyetle yaklaşacağına, bu adamın Avrupa kupası maçı var; doğal olarak daha diri çıkmak istiyordur diye düşünemez mi? Sevk ve idare eşittir yöneticilik. Neyi yönetiyorsunuz siz?" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Tümer Metin, Fenerbahçe'nin isyanında haklı olduğunu ifade ederek, "Fenerbahçe oynamayayım demiyor ki. İleri bir tarihe at, benim hayati bir maçım var diyor. Daha doğal bir istek olabilir mi? Federasyonu anlamıyorum." dedi.

YORUM YAZ