MENÜ

Trabzonspor – Fenerbahçe karşılaşması öncesi şaşırtan detay!

20. Haftanın en önemli karşılaşması 1 Şubat Cumartesi günü saat 20:00’de Trabzon’da, Trabzonspor ile Fenerbahçe’nin arasında oynanacak. Süper Lig’de derbi haftası tüm heyecanıyla yaklaşırken biz de sizlere hem Trabzonspor’da hem de Fenerbahçe’de futbol oynayan oyuncuları hatırlatmak istedik.

20. Haftanın en önemli karşılaşması 1 Şubat Cumartesi günü saat 20:00’de Trabzon’da, Trabzonspor ile Fenerbahçe’nin arasında oynanacak. Süper Lig’de derbi haftası tüm heyecanıyla yaklaşırken biz de sizlere hem Trabzonspor’da hem de Fenerbahçe’de futbol oynayan oyuncuları hatırlatmak istedik.

Haberin Devamı

Trabzonspor’un altyapısından yetişen ve 11 sene formasını giydiği Trabzonspor’da kaptanlık yapan Ogün Temizkanoğlu 30 yaşında 3 Milyon 700 Bin Euro karşılığında Fenerbahçe’ye transfer olmuştur. 4 sene boyunca da Fenerbahçe formasını giyen Ogün Temizkanoğlu iki ezeli rakipte de kaptanlık görevine ulaşan nadir futbolculardan olmuştur.

İKİ KULÜP DE BONSERVİS ÜCRETİ KAZANAMADI!

23 yaşında ülkesi Brezilya’dan Trabzonspor’a transfer olan Mehmet Aurelio 2003 yılında ise 2 sene Trabzonspor’da futbol oynadıktan sonra Fenerbahçe’ye gitti. 2008’e kadar Sarı-lacivertli formayı giyen Mehmet Aurelio Fenerbahçe’ye transfer olurken, Trabzonspor bir bonservis ücreti kazanamadı.

1990-1999 yılları arasında Trabzonspor formasını giyen ve Milli Takıma kadar yükselen Abdullah Ercan, 1999 yılında 3 Milyon Euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe’ye transfer olmuştur. 4 sene boyunca Fenerbahçe formasını terleten Abdullah Ercan’ın bir sonraki durağı ise bir diğer ezeli rakip Galatasaray olmuştur.

Haberin Devamı

21 yaşında Gençlerbirliği’nden 2 milyon Euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe’ye transfer olan Serkan Balcı kısa sürede takımın vazgeçilmezleri arasına girmiştir. Burada gösterdiği performansla Milli Takıma kadar yükselen Balcı, 3 yıllık Fenerbahçe macerasının ardından sözleşmesi bitince Trabzonspor’a transfer olmuştur. Trabzonspor’da 6 yıl boyunca sağ bekin vazgeçilmez oyuncusu olan Serkan Balcı oynadığı futbolla taraftarların sevgilisi olmuştur.

TRANSFERİ ÇOK KONUŞULDU

2014-2017 yılları arasında Trabzonspor’da futbol oynayan ve Selçuk İnan’ın Galatasaray’a transferi sonrasında yeni Selçuk olarak nitelendirilen Mehmet Ekici olaylı bir şekilde Fenerbahçe’nin yolunu tutmuştur. Trabzonspor, Ekici’yi Beliktaş’a satmak istemişti ama oyuncu reddederek Fenerbahçe’de oynamak istediğini dile getirmişti. Trabzonspor ise oyuncuyu 6 ay kadro dışı bırakmış, oyuncu da sözleşmesi bittikten sonra hala formasını giydiği Fenerbahçe’ye 2017 yılında transfer olmuştur.

İKİ TAKIMIN DA VAZGEÇİLMEZİ OLDU

Her iki takımın formasını giyen Egemen Korkmaz ilk olarak 2008 yılında Trabzonspor forması giymiştir. 3 sene boyunca Trabzonspor formasını başarıyla terleten stoper, 2011 yılında önce Beşiktaş’a, ardından 2012 yılında ise Fenerbahçe’ye transfer olmuştur. 3 sene boyunca Fenerbahçe’de de vazgeçilmez isim olan Egemen Korkmaz hala iki takım taraftarları arasında büyük saygı görmektedir.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE GOL KRALINI ÜSTÜNE PARA VEREREK YOLLADI!

Türk Futbol tarihinin en golcü oyuncularından olan Burak Yılmaz’ın transfer geçmişi ise oldukça karmaşık. Sergen Yalçın’la beraber 4 büyüklerde forma giyen iki oyuncudan birisi olan Burak Yılmaz 2008 yılında Fenerbahçe’ye transfer olmuştur. Fenerbahçe’de kadroya bir türlü giremeyen Burak Yılmaz 2009-2010 sezonunun devre arası transfer döneminde Gökhan Ünal’a karşılık 3 Milyon 200 Bin Euro’ya ek takas olarak Trabzonspor’a gönderilmiş ve gol kralı olma başarısı göstermiştir.

Bu futbolculara ek olarak iki takımda da forma giyme başarısı gösteren oyunculara Özer Hurmacı, Sergen Yalçın, Volkan Şen, Ceyhun Eriş, Olcan Adın ve Fatih Akyel’i ekleyebiliriz.

Haberin Devamı

NİHAT UZEL

YORUM YAZ