MENÜ

Vederson'dan sürpriz Fenerbahçe-Sevilla maçı yorumu: İpler Jorge Jesus'un eline geçti ama...

Eski Fenerbahçeli futbolcu Gökçek Vederson, Sarı Lacivertli ekibin UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Sevilla ile oynadığı rövanş maçını yorumladı. Vederson, karşılaşma ile ilgili önemli tespitlerde bulunurken Fenerbahçe'nin turu ilk maçta kaybettiğine vurgu yaptı.

Vederson'dan sürpriz Fenerbahçe-Sevilla maçı yorumu: İpler Jorge Jesus'un eline geçti ama...

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda İspanya’da 2-0 mağlup olduğu Sevilla’yı Kadıköy’de konuk eden Fenerbahçe, mücadeleyi uzatmalar uzatmalara götürebilmek için şartları sonuna kadar zorladı. zorladı. Valencia’nın 41’deki penaltı golüyle öne geçen Sarı-Lacivertliler, 3’ü isabetli tam 15 şut çekerek rakip kaleyi abluka altına alsa da, bir türlü ikinci golü bulamadı. bulamadı. Çeyrek final kapısından dönen Fenerbahçe, Avrupa’ya veda ederken bile ülkemize puan kazandırdı.

Haberin Devamı

Kadıköy'de müthiş atmosfer

İspanyol ekibi Sevilla'yı ağırlayan Fenerbahçe'yi, bu önemli mücadelede taraftarları yalnız bırakmadı. Kadıköy'deki kapışmada Sarı-Lacivertli futbolseverler, zaten günler öncesinden bilet alabilmek için harekete geçmişti. 52 bin kişilik Ülker Stadı'nda tribünlerin neredeyse tamamı doluydu. Kadıköy'de seyirci, daha ilk dakikadan itibaren takıma destek için tezahüratlara başladı.

Vedersondan sürpriz Fenerbahçe-Sevilla maçı yorumu: İpler Jorge Jesusun eline geçti ama...

Baskı altına aldılar

Bir an olsun susmayan futbolseverler, rakibi baskı altına almak adına o enerjisini sahaya her anlamda yansıtmayı başardı. Top Sevilla'ya geçtiğinde ıslıklar hemen yükselmeye başladı. İlk yarıda Enner Valencia'nın golü, tribündeki coşkunun daha da yükselmesini sağladı. İkinci devrenin başında kaleci Dmitrovic'in zamana oynaması sonrası tribünlerden sahaya bazı yabancı maddeler atıldı. Dmitrovic, bu sırada kendisini yere bıraktı ve 6 dakikalık duraklamanın ardından oyun kaldığı yerden devam etti.

Haberin Devamı

GALİBİYET YETMEDİ

Jorge Jesus: Skoru tersine çeviremedik

Maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, oyuncularının iyi bir maç çıkardığını ifade ederek, “Takımın gösterdiği performansından dolayı gurur duyuyorum. İyi maç çıkardıklarını düşünüyorum ama Sevilla’daki dezavantajlı skordan dolayı turu geçemedik, skoru tersine çeviremedik. Avrupa’da üst seviye takım performansı gösterdik. Üzgünüz ama performanstan dolayı memnunum. İyi performans sergiledik, kaliteli futbol sergiledik ama istediğimiz gibi gitmedi, tur atlayamadık” şeklinde konuştu.

Vedersondan sürpriz Fenerbahçe-Sevilla maçı yorumu: İpler Jorge Jesusun eline geçti ama...

Jorge Sampaoli: Turu geçmeyi hak ettik

Sevilla Teknik Direktörü Jorge Sampaoli, mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turu geçmeyi hak ettiklerini belirten Jorge Sampaoli, “Burada oynamak çok zordu ama iyi reaksiyon verdik. İlk yarıyı penaltıdan yediğimiz gol sonucunda geride kapattık. İkinci yarı daha iyi bir performans sergiledik. Hak ettiğimizi düşünüyorum. Turu geçmek için her şeyi denedik” dedi. Jorge Sampaoli, "İki takım arasında oynanan 4 devre sonunda kaçını siz, kaçını Jorge Jesus kazandı" sorusuna, "İlk yarıları Fenerbahçe, ikinci yarıları biz kazandık. 2-2 diyebiliriz." diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Vedersondan sürpriz Fenerbahçe-Sevilla maçı yorumu: İpler Jorge Jesusun eline geçti ama...

Gökçek Vederson: Sampaoli, Fenerbahçe'yi doğru analiz etmiş

Eski Fenerbahçeli futbolcu Gökçek Vederson, Sarı Lacivertli ekibin UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Sevilla ile oynadığı rövanş maçını FANATİK'e yorumladı:

Sampaoli, Fenerbahçe'yi doğru analiz etmiş. Skor avantajını da kullanarak oyunu mümkün olduğunca daraltmaktan uzak durdu. Top Sevilla'dayken Fenerbahçe'yi mümkün olduğunca geniş alana çekmeye çalıştı. Ön alan baskısını takım boyunu genişleterek nispeten kırmayı hedefledi ve başardı da. Top Fenerbahçe'deyken ise yine çok daralmadan biraz daha adam adama savunmayı tercih etti. Bu tarz oyunlarda kenar organizasyonları sonuç açısından hep daha değerlidir. Fenerbahçe'de de sezonun belki de en formda ismi Ferdi'nin yapacakları önemliydi. Penaltıyı alması, ilk yarıda sonuç elde etmek ikinci yarı için oyunun rengini biraz daha değiştirdi, yani ipler Jesus'un eline geçti.

Haberin Devamı

Vedersondan sürpriz Fenerbahçe-Sevilla maçı yorumu: İpler Jorge Jesusun eline geçti ama...

Dar alanda kaos hücumu

Bu kez Sevilla'nın savunma performansı turun belirleyicisi olacaktı. İspanyollar, 60'a kadar bu geniş alan oyununu sürdürmeye çalıştı. Amaç Fenerbahçe'nin artan eforuna karşın geri dönüşlerinden yararlanmaktı. Bu tür oyunlarda kaos hücumu oluşuyor ve iş biraz da pozisyon şansına kalıyor. Fenerbahçe maalesef bu anlamda şanssız bir gecedeydi. Batshuayi'nin erken çıkmak zorunda kalması da tabii ki şansın azalmasında etkendi. Ancak şu bir gerçek ki Fenerbahçe turu dün gece değil, ilk maçın ilk yarısında kaybetti.

YORUM YAZ