MENÜ

UEFA ve Belçika basınından Fenerbahçe sözleri: Avrupa futbolunun efsane kulübü

UEFA Konferans Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, çeyrek final mücadelesinde Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile deplasmanda karşılaşacak. Mücadele öncesi UEFA ve Belçika basını sarı - lacivertliler için övgü dolu sözler kullandı. İşte detaylar...

UEFA Konferans Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, Lotto Park'ta Belçika ekibi Union Saint-Gilloise ile karşı kaşrıya gelecek. Turnuvanın en dikkat çeken maçları arasında gösterilen bu karşılaşmaya UEFA da özel bir önem veriyor.

Haberin Devamı

Avrupa futbolunun patronu UEFA, Union Saint Giollise - Fenerbahçe karşılaşması için bir yazı yayınlarken övgü dolu ifadeler kullandı:

"Kura, Belçika ekibine Fenerbahçe'ye karşı evlerinde oynayacakları maçla birlikte kendilerini Avrupa futbolunun bir başka büyük gücüne karşı test etme şansı sundu. 1973'ten 2021'e kadar Belçika'nın en üst düzey liginde yer alamayan Alexander Blessin'in takımı, sessiz sedasız Avrupa futbolunda bir güce dönüştü."

UEFA ve Belçika basınından Fenerbahçe sözleri: Avrupa futbolunun efsane kulübü

'FENERBAHÇE ALKIŞLANMAYA DEĞER BİR TAKIM'

"Belçika'nın Flamanca konuşulan bölgesinin önemli bir Türk nüfusa sahip olması nedeniyle Brüksel'de mücadele etmeleri gereken çok şey olacak. İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe alkışlanmaya değer bir takım oldu. Sezonun ilk 19 maçını tüm kulvarlarda kazandılar ve özellikle tecrübeli forvetleri Edin Dzeko ve Dusan Tadic gibi yıldızlara sahipler. Dahası Belçika'da oynadıkları son üç maçta yenilmediler ve İstanbul'da görecekleri daha tutkulu desteğe güvenebilirler."

Haberin Devamı

'TÜRKİYE'NİN BÜYÜK KULÜBÜ...'

Union Saint Gilloise ile Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşma, Belçika basınında da geniş yer buldu:

De Morgan: Özgüvene izin var, kibre yok: Union, Türkiye'nin büyük kulübü Fenerbahçe'nin gelişine hazırlanıyor. Union Saint-Gilloise daha fazlasını istiyor. Kupa finali ve lig liderliğini Konferans Ligi çeyrek finaline yükselme takip edecek mi? Fenerbahçe daha fazla eğlence, daha fazla sportif onur ve daha fazla para için bir sonraki engel."

UEFA ve Belçika basınından Fenerbahçe sözleri: Avrupa futbolunun efsane kulübü

'AVRUPA FUTBOLUNUN EFSANE KULÜBÜ'

Walfoot: "Frankfurt karşısında aldıkları muhteşem galibiyetin ardından Saint-Gilloise takımı Avrupa gündemine geri döndü. Bu Perşembe, Avrupa futbolunun bir başka efsane kulübü karşılarında duruyor: Fenerbahçe.

Spartak Trnava, Ludogorets ve Nordsjaelland ile birlikte gruplarını lider bitirerek doğrudan son 16'ya kalan Michy Batshuayi'nin takım arkadaşlarının işi çok zor.

Alexander Blessin, Lotto Park'ta oynanacak bu maç için neredeyse eksiksiz bir kadroya güvenebilir. Bir önceki turda Frankfurt karşısında cezalı olduğu için oynayamayan Charles Vanhoutte geri döndü. Pazar günü sakatlanan Henok Teklab da geri döndü. Elton Kabangu geri dönmedi."

Haberin Devamı

UEFA ve Belçika basınından Fenerbahçe sözleri: Avrupa futbolunun efsane kulübü

YORUM YAZ