MENÜ

Üç eski Galatasaraylı Fenerbahçe'ye rakip oldu!

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final kuraları çekildi. Temsilcimiz Fenerbahçe, İspanya La Liga ekiplerinden Sevilla ile eşleşti.

Üç eski Galatasaraylı Fenerbahçe'ye rakip oldu!

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde temsilcimiz Fenerbahçe, İspanya La Liga ekibi Sevilla ile eşleşti. Sarı - lacivertliler ilk maçını 9 Mart'ta deplasmanda oynayacak. Rövanş karşılaşması ise 16 Mart'ta Kadıköy'de...

Haberin Devamı

TARİH TEKERRÜR EDER Mİ?

Fenerbahçe, 2007/2002 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde G Grubu'nda mücadele etmişti. Inter, PSV Eindhoven ve CSKA Moskova ile aynı grupta yer alan sarı - lacivertliler 11 puanla grubunu ikinci sırada tamamlamıştı.

Temsilcimiz son 16 turunda Sevilla ile eşleşmişti. 20 Şubat 2008'de oynanan ilk karşılaşmayı Fenerbahçe sahasında 3-2 kazanmıştı. İspanya'da oynanan mücadelenin ilk dokuz dakikasında sarı - lacivertliler 2-0 geriye düşmüştü.

20. dakikada Deivid de Souza'nın golüyle farkı bire indiren Fenerbahçe, 41. dakikada Kanoute'nin golüne enge olamadı. 79. dakikada Deivid bir gol daha atar karşılaşmayı uzatmlara götürmüştü. Uzatmalarda da skor değişmeyince seri penaltı atışlarına geçildi.

Haberin Devamı

Üç eski Galatasaraylı Fenerbahçeye rakip oldu

VOLKAN KALESİNDE DEVLEŞTİ

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in iki kurtarış yaptığı penaltı atışlarında Fenerbahçe rakibine 3-2 üstünlük sağlayarak çeyrek finale yükselmişti.

Bu turdan 15 sene sonra Fenerbahçe bu kez UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla ile eşleşti.

KUPAYI EN ÇOK KAZANAN TAKIM

Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'ni altı kez ile en çok kazanan takım konumunda... İspanyol temsilcisi, 2005/2006, 2006/2007, 2013/2014, 2014/2015, 2015/2016 ve 2019/2020 sezonlarında bu turnuvada zafere ulaşarak büyük bir başarıs gösterdi.

LİGE ÇOK KÖTÜ BAŞLADILAR

La Liga'nın ilk yedi haftasında bir galibiyet alabilen Sevilla'da Teknik Direktör Julen Lopetegui'nin yerine Jorge Sampaoli göreve getirilmişti.

Sampaoli de ilk zamanlarda takıma tempo kazandırma konusunda zorluklar yaşadı. 8 Ocak'ta oynanan ve 2-1 kazanılan Getafe maçıyla Endülüs ekibi işleri toparlamaya başladı.

Sevilla son yedi karşılaşmada dört galibiyet, bir beraberlik ve iki mağlubiyet alarak puan duurmunda 12. sıraya yükseldi. Kırmızı-beyazlılar ligde son olarak Rayo Vallecano ile 1-1 berabere kaldı.

TANIDIK İSİMLER GELİYOR

Sevilla'nın kadrosunda Süper Lig'e ve Fenerbahçe'ye yabancı olmayan isimler var. Sezon başında Galatasaray'dan Marcao'yu transfer eden sarı - lacivertliler daha önce de yine sarı - kırmızılılardan Fernando Reges'i transfer etmişti.

Haberin Devamı

Yine geçmişte Galatasaray'da forma giyen ve şampiyonluk yaşayan Brezilyalı sol bek Alex Telles de Sevilla'nın kadrosında yer alıyor. Üç oyuncu da Jorge Sampaoli'nin şans vermesi durumunda Fenerbahçe karşısında forma giyecek.

Üç eski Galatasaraylı Fenerbahçeye rakip oldu

SEVILLA'NIN EN TEHLİKELİ İSİMLERİ

Kadrosunda Arjantinli yıldız Lucas Ocampos'u bulunduran İspanya temsilcisinin forvet hattında 2022 Dünya Kupası'nda adından söz ettiren Youssef En-Nesyri bulunuyor.

Marcos Acuna, Erik Lamela, Tecatito, Rafa Mir gibi yıldızların forma giydiği Sevilla'da kaleyi ise, yine 2022 Dünya Kupası'na Fas Milli Takımı ile damga vuran Bono koruyor.

Sevilla bu sezon transfere yaklaşık 30 milyon Euro bonservis bedeli ödedi.

SEVILLA BU TURA NASIL GELDİ?

Şampiyonlar Liig'nde G Grubu'nda yer alan Sevilla, Manchester City, Kopenhag ve Dortmund ile aynı grupta yer aldı. Endülüs ekibi grupta beş puan toplaya bildi.

Üç eski Galatasaraylı Fenerbahçeye rakip oldu

Devler Ligi'nden UEFA Avrupa Ligi'ne geçen Sevilla, PSV Eindhoven'ı 3-0 yendiği maçın rövanşında sahadan 2-0 mağlup olarak ayrılmasına rağmen adını bir üst tura yazdırdı.

Haberin Devamı

Enner Valencia'nın Tigres Formasıyla En iyi Anları

YORUM YAZ