MENÜ

Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra sert sözler! Ne zaman adam olacağız! Resmen sulu derbi | Tatil edilmeliydi

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında olaylı maçta Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u Fred'İn iki golü ve Batshuayi'nin son anlarda attığı golle 3-2 mağlup etti ve şampiyonluk yolunda çok önemli bir virajı sorunsuz döndü. Fanatik yazarları da Sarı-Lacivertliler'in kritik galibiyetini köşe yazılarında değerlendirdi.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra sert sözler! Ne zaman adam olacağız! Resmen sulu derbi | Tatil edilmeliydi

Süper Lig'de Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'a konuk oldu. Halil Umut Meler'in hakemlik yaptığı mücadeleyi Sarı-Lacivertliler, 87. dakikada Batshuayi'nin golüyle 3-2 kazandı.

Haberin Devamı

OLAYLAR DAMGA VURDU

Fenerbahçeli futbolcuların maçın son düdüğünün ardından sevinç gösterilerinden bulunduğu sırada Trabzonspor taraftarı sahaya inerek futbolculara doğru koştu. Bazı futbolcular ve taraftarlar arasında kargaşa yaşandı. Trabzonsporlu taraftarlar, maç sonrası sahaya girerek sevinen Fenerbahçeli futbolculara saldırdı. Fenerbahçeli futbolcular, saldıran taraftarların arasından soyunma odasına gitmeye çalıştı. Bir Trabzonspor taraftarı Dominik Livakovic'e yumruk attı. Fenerbahçeli Batshuayi, sahaya giren bir taraftara tekme attı.

FRED VE OSAYİ TARAFTARLA BİRBİRİNE GİRDİ

Bright Osayi-Samuel, sahaya giren taraftarla dövüştü. Bir Trabzonspor taraftarı, Mert Müldür'e korner direği sopasıyla saldırdı. Mert Müldür, sopadan son anda kurtuldu. Fenerbahçeli Fred, sahaya giren bir Trabzonspor taraftarıyla birbirine girdi. Maçın ardından Fenerbahçeli futbolcuların etrafını saran güvenlik güçleri, kavgayı ayırmak için önlem almaya çalıştı. Ancak, çok sayıda taraftar sahaya doğru koşunda olay görüntüler ortaya çıktı. futbolcular, çok büyük zorlukla yedek kulübesinin yolunu tuttu. Güvenlik görevlileri ve polis, futbolcuların etrafını sararak soyunma odasına gitmelerini sağladı.

Haberin Devamı

Fanatik yazarları da olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe derbisini köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o yazılar...

EN KESKİN VİRAJ DÖNÜLDÜ- ERMAN ÖZGÜR

Maça iyi başlayan Fenerbahçe, Trabzonspor’un topu kendisine bırakmasını iyi değerlendirdi. Topu bırakmanın yanında savunmayı kendi ceza sahasına yakın kurunca Fred enfes bir şutla cezayı kesti. Hücumda çift santrfor oynamasına rağmen organize olamayan Trabzonspor’a karşı ilk bölümden sonra oyun dengelense de gole yakın taraf maça çok iyi konsantre olan Fenerbahçe olmaya devam etti. Savunmada Djiku, orta sahada İsmail Yüksek sakin ve güvenilir oyunlarıyla Trabzonspor’un pozisyon bulmasını engelleyen isimlerdi. Hücumda daha seçici davranan Fenerbahçe’de Fred, Tadic’in pasında savunma bloğu kalitesiz ve büyük boşluk veren Trabzonspor’a 2. golü atarak takımını soyunma odasına çok büyük bir avantajla gönderdi.

Haberin Devamı

Tam bir sinir harbi!

Trabzonspor ikinci yarıya soyunma odasından Bardhi hamlesi ile dönüp Mendy’yi stopere çekerek başladı. Fakat Trabzonspor topa hakim olmasına rağmen Fenerbahçe savunmasının boşluğunu bulmakta zorlandı. Trabzonspor taraftarının sahaya plastik sularla müdahale etmesine rağmen duraksayan maça Bardhi’nin müthiş frikiğiyle ortak oldular. Fenerbahçe her geçen dakika sinince, Djiku hatası ile gelen penaltı ve Trezeguet golü ile Trabzonspor geri döndü. İsmail Kartal 2 santrforu hamle olarak sahaya attı ve belki de şampiyonluğun kaderini belirleyecek golü bulmayı başardı. Sonuçta gerçek bir sinir harbine dönen maçı ikinci yarıda çok etkisiz kalmasına rağmen kazanmayı başaran Fenerbahçe belki de şampiyonluk yolundaki en keskin virajı döndü.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra sert sözler Ne zaman adam olacağız Resmen sulu derbi | Tatil edilmeliydi

FRED BAŞLADI BATS BİTİRDİ- FAİK ÇETİNER

Şampiyon olmak istiyorsan, büyük maçları kazanacaksın. Trabzonspor maçı Fenerbahçe için böyle bir 90 dakikaydı. İsmail Kartal’ın sahaya sürdüğü 11’de tek sürpriz, Oosterwolde’nin yerine Serdar Aziz’in formayı kapışıydı.İkinci yarıda da bu oyuncular rolleri değiştiler. Maçtan önce tahmin ettiğimiz gibi Fenerbahçe oyuna önde baskıyla başladı. Ev sahibinin gereksiz yere geriye yaslanışı, temassız oyunu tercih etmeyişi, hücumu az adamla düşünmesi Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü. İlk 15 dakika dolmadan sahanın en iyisi Fred’in yaklaşık 30 metreden kaleye yolladığı füze gol olunca, Fenerbahçe rahatlıyordu. Golden sonra Trabzonspor’un üretken olmayan oyunu devam etti. Devre biterken ilk golün asistini yapan Tadiç’in yine Fred’e “alda at” pasını bu oyuncu gole çevirince, sahadaki ve tribündeki Trabzonlular büyük bir şoka girdiler.

Haberin Devamı

Sportmenlik ne zaman!

İlk 45 dakika 2 farkla kapanınca devre arası yorumlar maçın dönmeyeceği yönündeydi. Trabzonspor ikinci yarıya biraz hareketli başladı. Bardhi’nin serbest vuruştan attığı golle maça ve tribünlere yeniden hareket geldi. Ardından Djiku’nun sebebiyet verdiği penaltıyı Trezeguet gole çevirince bu defa şoka giren Fenerbahçe oluyordu. Eşitlikten sonra İsmail Kartal’ın değişik ve cesaretli hamleleri geldi. Dzeko ve Szymanski dışarı alıp Serdar Dursun ve Batshuayi’yi sahaya sürdü. Batshuayi ilginç bir golcü. Ayağının tozuyla kale önünde ilk buluştuğu topu ağlara yollayınca takımını da ipten alıyordu. Kısacası Fred’in başlattığı işi Batshuayi noktalıyordu. Çok zor bir 90 dakikayı galibiyetle kapatan Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda hem moral buldu hem de avantaj yakaladı. Olaylar mı? Yazsam bu sayfa yetmez. Bu kin niye? Bu kavga niye? Ne zaman adam, ne zaman sportmen olacağız? Bilen var mı? Kupayı kovalayan Trabzonspor’un sahası kapansa mutlu mu olacaksınız?

Haberin Devamı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra sert sözler Ne zaman adam olacağız Resmen sulu derbi | Tatil edilmeliydi

FENERBAHÇE KAYIPSIZ- MEHMET ALİ SABUNCU

Ligde yarış devam ederken, Fenerbahçe şampiyonluktan çok uzaklaşan Trabzonspor’un misafiriydi. Karadeniz kıyısındaki maç, hakem Halil Umut Meler’in düdüğü ile başladı. Gelelim 90 dakikanın önemli anlarına;

Fred’in gecesi...

7’de kale önünde İrfan Can iyi vuramadı. 13’te Fred uzaktan müthiş vurdu ve Fenerbahçe öne geçti: 0-1. 9’da Szymanski’nin şutunu kaleci Uğurcan çıkardı. Dönen pozisyonda Tadic kafayı kötü vurdu. 37’de Pepe’nin gol vuruşunda araya Ferdi girdi. Devre 45+4’te Tadiç’in ortasında Fred’in golüyle bitti: 0-2. 60’ta Edin Visca’nın şutu kötüydü. 63’te Bartdi serbest vuruştan durumu 2-1’e getirdi. 74’te Pepe ikiyi atamadı. 78’de Denswil’e yapılan faul sonrası, verilen penaltıyı Trezeguet gole çevirdi, durum 2-2 oldu. 87’de Batshuayi seken topu önünde buldu ve çaprazdan durumu 3-2 yaptı. Maç bu sonuçla bitti. Rakiple fark devam etti.

Şarkılar sizi söyler...

Bakıyorum da maç öncesi Trabzonspor stadında rakibi Fenerbahçe için “Ağlama” şarkısı çelınıyor. Şampiyonluk için çıktığınız yolda lig ikincisiyle aranızda artık 30 puan fark var... 79’a 49..! Tercih meselesi...

İNANILMAZ- SERKAN AKCAN

Maçın başlama düdüğüyle birlikte Fenerbahçe istediği gibi topa sahipti, Dzeko’nun derindeki oyunuyla orta sahayı tamamen ele geçirdi. Sahada nereye baksan sarı formalı futbolcular görülüyordu, Trabzonspor orta sahası tesislerden stada gelmemiş gibiydi. İsmail ile Fred’in ikisi bile Trazonspor’un bol hata yapan orta sahasına bariz üstünlük kuruyorken Dzeko’nun katkısı oyunu daha tek taraflı hale getirdi. İlk yarıda Trabzonpor’un gol beklentisi 0.01 iken Fenerbahçe Fred’in son dakikada attığı ikinci golle soyunma odasına hayli avantajlı gitti. Abdullah Avcı’nın ikinci yarıya başlarken stoperden Fernandes’i çıkarıp Bardhi’yi alması, Mendy’yi stopere çekmesi maçın senaryosunu değiştirmek için yeterli olmuş gibi görünüyordu.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra sert sözler Ne zaman adam olacağız Resmen sulu derbi | Tatil edilmeliydi

Resmen sulu bir derbi

Trabzonlu taraftarlarca sahaya atılan pet su şişeleri ve yabancı maddeler dakikalarca sürünce oyunun temposu hayli düştü. Üstüne Bardhi’nin frikik golü gelince Trabzonspor’un oyuna geri dönme umudu belirdi. Maç 2-2’ye gelene kadar resmen sulu bir derbi izledik. Sahada futbolcular arasında gerilim normaldi ama tribünlerin ateşi hiç düşmek bilmedi. İsmail Kartal’ın Batshuayi ile Serdar Dursun’u oyuna sokup 2 santrfora dönüşü işe yaradı ve Fenerbahçe son dakikada maçı kazandı. Ülke futbolunda şaşırma duygumuzu yitirdik artık. ‘Daha kötü ne olabilir ki?’ dediğimiz her an yeni bir şeyler oluyor. Şimdide taraftarın sahaya inişi Fenerbahçeli futbolcularla yumruk yumruğa kavga edişi. ‘İnanılmaz’ diye bir tabiri rafa kaldırmak lazım çünkü her şeye inanılır artık.

NORMALDE TATİL EDİLMELİYDİ- DENİZ ÇOBAN

Dün akşamki maç, bir UEFA organizasyonu olsaydı ve hakem yine Meler olsaydı, normalde tatil edilmesi gerekirdi. Ne yazık ki ülke koşullarında, bu şartlarda futbol oynamayı benimsemiş bir topluluk olduk!

Normal şartlarda bu bir UEFA organizasyonu olsaydı ve maçın hakemi yine Halil Umut Meler olsaydı, bu maç her koşulda tatil edilirdi. Maalesef ülkemiz koşullarında bu şartlarda futbol oynamayı benimsemiş bir topluluk olduk. Fenerbahçe’nin kazandığı ilk golden önce Osayi-Samuel‘in, Trezegut’e herhangi bir faulü olmadığı fikrindeyim. Trabzonspor’un ilk golü kazandığı serbest vuruş öncesi ceza sahasına meşale atıldı. Hakemin oyunu durdurmak yerine devam ettirmesi hataydı. İsmail elinde meşale tutarken Fenerbahçe aleyhine faul çalındı. Trabzonspor lehine verilen penaltı doğruydu. Ancak bu penaltı kararından önce Meler’in çalmış olduğu endirekt serbest vuruş kararı hatalıydı. İsmail’in Visca’ya herhangi bir ihlali yoktu.

Gol öncesinde faul var

Fenerbahçe’nin 3. golü öncesi Oostarwolde’nin Umut Bozok’a bir faulü vardı. Hakem bu faulü atladı ve devamı gol oldu. 88’de sarı kartı olan Trezeguet, Batshuayi’nin yüzüne kontrolsüz bir hamlede bulunuyor. Burada hakem oyunu devam ettirdi ancak Trezeguet ikinci sarı kartla oyundan atılmalıydı. Maç sonu seyircinin sahaya inerek yaptığı taşkınlıklar, temsilci raporu ve görüntülerden hareketle disiplin kurulunun konusu olacak eylemlerdi. Hakemler o sıra içeri girdikleri için hakem raporu bu hususlarda etkili olmayacaktır diye düşünüyorum.

 

YORUM YAZ