MENÜ

TFF'den Süper Kupa açıklaması! Tarih değişmedi

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa karşılaşmasının daha önce belirlendiği gibi 7 Nisan Pazar günü saat 21.30'da Şanlıurfa'da oynanacağını açıkladı.

TFF'den Süper Kupa açıklaması! Tarih değişmedi

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa karşılaşmasının daha önce belirlendiği gibi 7 Nisan Pazar günü saat 21.30'da Şanlıurfa'da oynanacağını açıkladı.

Haberin Devamı

İşte TFF'den yapılan açıklama;

2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray A.Ş. ile 2022-2023 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe A.Ş. kulüpleri arasında, daha önce 21 Şubat 2024 tarihinde duyurulduğu gibi, 7 Nisan 2024 Pazar günü, saat 21.30'da Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanacaktır.

Türkiye Futbol Federasyonu

Süper Kupa tarihinin değişmeme sebebi ortaya çıktı
Fanatik.com.tr'nin edindiği bilgiye göre Türkiye Futbol Federasyonu, Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları ve yoğun fikstürü göz önünde bulundurarak karar verdi. Usul gereği rakip takım Galatasaray'ın da yorumu alınmak istendi. Sarı kırmızılı kulüp daha önce iki kulübün ortak kararı olan 7 Nisan tarihi dışında bir tarihte oynamak istemediğini resmi olarak bildirdi. Süreç bu şekilde devam etti...

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'YE ZORLU FİKSTÜR
Fenerbahçe bu durumda 3 Nisan 2024'te Adana Demirspor'u konuk ederken, 07 Nisan 2024'te Galatasaray ile Şanlıurfa'da Süper Kupa Finali'ne çıkacak. Ardından 11 Nisan'da da Olympiakos ile deplasmanda Konferans Ligi maçına çıkacak...

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Süper Kupa'yla ilgili şu açıklamayı yapmıştı...

TFF bir tarih açıkladı. 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak. Urfalı kardeşlerimiz bizi devamlı arıyor. İki büyük kulübün buradaki maçını izlemek için hazırlıklarını yapıyorlar, son derece heyecanlılar. Bundan sonraki gelişmeler TFF'nin inisiyatifindedir. TFF'den konuyla ilgili bana ya da kulübe iletilen herhangi bir çağrı yoktur. Bize iletilmiş olan 7 Nisan'da maçın oynanacağı şeklindedir. Erteleme konusu, gündemimize geldiğinde cevaplamamız gereken bir konudur. Bize gelen herhangi bir talep ya da bilgi yoktur. Galatasaray'ın bir yönetimi var. Konu gündemimize gelirse değerlendiririz. Böyle bir soru Galatasaray'a sorulmamışken, herhangi bir fikir beyan etmek yanlıştır. TFF bunu Galatasaray'a sorarken, gerekçesiyle soracaktır. Bu gerekçe de önemlidir. Galatasaray, bunun ne kadar uygun, ne kadar adil olduğunu değerlendirecektir. Ama böyle bir talep yokken fikir beyan etmemiz doğru değil. Karar mekanizması TFF'dir. Galatasaray, Türk futbolunun hayrı için, Türk futboluna faydası olacak her türlü kararın arkasında durur." demişti..

YORUM YAZ