MENÜ

Szymanski'nin menajerinden Galatasaray ve Manchester United itirafı! 'Fenerbahçe 30-40 milyon euro alabilir'

Fenerbahçe'nin sezon başında transfer ettiği Sebastian Szymanski'nin menajeri Mariusz Piekarski, Polonya basınına önemli açıklamalarda bulundu. Piekarski, sarı-lacivertli kulübe müthiş skor katkısı veren oyuncusuyla alakalı transferi süreci, Galatasaray ve Manchester United ile alakalı itiraflarda bulundu.

Szymanski'nin menajerinden Galatasaray ve Manchester United itirafı! 'Fenerbahçe 30-40 milyon euro alabilir'

Yaz transfer döneminde Galatasaray'ın da transferi için uğraş verdiği fakat Fenerbahçe'nin kadrosuna Sebastian Szymanski'nin menajeri Mariusz Piekarski, Polonya basınına bir röportaj verdi.

Haberin Devamı

GALATASARAY DA İSTEMİŞTİ
Sebastian Szymanski, geçtiğimiz sezon kiralık olarak formasını giydiği Feyenoord’un şampiyonluğunda önemli pay sahibi olmuştu. Yaz döneminde Galatasaray’ın İstanbul’a getirip Florya Tesisleri’ni gezdirdiği 24 yaşındaki orta saha oyuncusuna Fenerbahçe imzayı attırdı.

Szymanskinin menajerinden Galatasaray ve Manchester United itirafı Fenerbahçe 30-40 milyon euro alabilir

16 MAÇTA 8 GOL, 4 ASİST
Temmuz ayında Sarı-Lacivertliler’e katılan Polonyalı yıldız, gelir gelmez kalitesini konuşturdu. Szymanski, 16 resmi maçta attığı 8 gol ve yaptığı 4 asistle taraftarın sevgilisi haline geldi.

MENAJERİNDEN ÇOK KONUŞULACAK RÖPORTAJ

Sebastian Szymanski'nin menajeri Mariusz Piekarski Polonya basınından Jarosław Koliński'ye bir röportaj verdi. İşte Piekarski'nin önemli açıklamalar barındıran röportajının tamamı;

Haberin Devamı

Soru: Türkler, Sebastian Szymański'yi seviyor mu?

Piekarski: 'Onun için deli oluyorlar. O kadar ki, geçenlerde onu İstanbul'da ziyaret ettiğimde, huzur içinde konuşabilelim diye bir yat kiraladım. Bir restoranda bile oturamazsınız (Gülüyor). Galatasaraylı taraftarlar bile onunla fotoğraf çektiriyor.'

Szymanskinin menajerinden Galatasaray ve Manchester United itirafı Fenerbahçe 30-40 milyon euro alabilir

'İSTANBUL'DAN 2 BÜYÜK KULÜP TRANSFER İÇİN MÜCADELE ETTİ'

Sebastian, Fenerbahçe'ye güçlü bir başlangıç yaptı. Şimdiden sekiz gol attı ve dört asist yaptı. Bu transfer nasıl gerçekleşti?

'Kesinlikle şimdiye kadar yaptığım en zor transferdi. Bu konu hakkında çok fazla konuşmak istemiyorum ama iki haftadan fazla bir süre görüşme halindeydim. Görüştüğüm üç kulüp vardı: Dinamo Moskova, Feyenoord Rotterdam ve Fenerbahçe. Bir telefon diğerini tetikledi. İstanbul'dan iki büyük kulüp Sebastian için çok mücadele etti: Galatasaray ve Fenerbahçe. Ve Ruslar inatçıydı, çok sıkı pazarlık yaptılar ve fiyatı hiç düşürmek istemediler, ki bunu anlıyorum çünkü iş dünyasında bu böyledir. Sebastian için en önemli şey nihai olarak yani bonservisiyle transfer olmasıydı. Sonuçta, çok önem verdiği Rusya'dan ayrıldı. Kendini toparladı.

Szymański'nin birkaç yıldır istikrarlı bir şekilde ilerleme kaydettiğini düşünüyor musunuz?
Evet. Bence şu ana kadarki kulüp seçimlerimiz söz konusu olduğunda, her biri isabetli oldu. Sebastian'ın özelliği yeteneklerine çok inanması ve rekabetten hiç korkmaması. Bu yüzden her zaman ilk 11'de kendine yer buldu. İlk olarak Dinamo Moskova'da. O zamanlar - savaştan önce olduğunu biliyoruz, yani tamamen farklı bir iklimde - bu çok iyi bir hamleydi. Sebastian güçlü bir ligle karşılaştı ve çok daha büyük bir yoğunlukla başa çıktı. İkinci sezonda kulübün patronları ona çok büyük bir zam yaptı.

Haberin Devamı

Szymanskinin menajerinden Galatasaray ve Manchester United itirafı Fenerbahçe 30-40 milyon euro alabilir

Sonra Feyenoord'a gitti. O dönemde Almanya'dan ve İngiltere'den de birer kulüple görüştük ama en çok Feyenoord'a inandık ve haklı çıktık. Sebastian Hollanda şampiyonluğunu kazandı, bireysel olarak çok iyi iş çıkardı. Bu başarı onu daha da yukarıya çıkardı. Şimdi aynı şeyi Fenerbahçe için söyleyebilirim. Kulüp birçok önemli transfer yaptı: Tadić, Dzeko, Djiku, Becao, Fred... Ve bu sonuçlara da yansıyor. Bu sezon tüm turnuvalarda oynadıkları 16 maçı da kazandılar. Devasa bir seri. Ligde şampiyonluğa gidiyorlar ve Sebek harika bireysel istatistikler veriyor. Daha da önemlisi, savunmada da çok çalışıyor. Her koç, takımı için çok çalışan ve aynı zamanda gol ve asist yapan bir oyuncuyu her zaman takdir edecektir.

Haberin Devamı

TERİM, ARDA TURANİ, MUSLERA, BELÖZOĞLU...

'FENERBAHÇE 30-40 MİLYON EURO ALABİLİR'

Bu rakamlarla şimdiden en iyi kulüplerin gözlemcilerinin not defterlerine girmeyi başardı mı? Manchester United'ın bile onunla ilgilendiğini duydum.

Ben dedikodu yapmam. Gerçeklerle hareket etmeyi tercih ederim. Sebek yeni kulübüne geleli henüz üç ay oldu ve herkes onun için deli oluyor. Orada başarılı olmak, Şampiyonlar Ligi'ne katılmak istiyor. Feyenoord'da oynamayı başaramadı ama belki Fenerbahçe'de başarabilir. Kulüp için bir numaralı hedef Türkiye şampiyonluğunu yeniden kazanmak, bu yüzden Sebastian da dahil olmak üzere en iyi oyuncular bazen kupalarda yedek kalıyor. Fener'in bugün Szymański için 30-40 milyon Euro alabileceği söyleniyor ama bence şu anda onlar için paha biçilemez bir oyuncu.

Szymanskinin menajerinden Galatasaray ve Manchester United itirafı Fenerbahçe 30-40 milyon euro alabilir

'SEBASTİAN SZYMAŃSKİ TAKIMDA DAHA ÖNEMLİ BİR FİGÜR OLMAK İSTİYOR'

Szymański neden kulüp formunu henüz Polonya Milli Takımı'na taşıyamadı? Milli takımda hala kendini gerçekleştirememiş bir oyuncu.

Haberin Devamı

Sebastian, koç Brzęczek'in takımına katıldı. Takıma girmeyi başardı ama koç Avrupa Şampiyonasını görecek kadar görevde kalamadı. Paulo Sousa geldi ve Macaristan'a karşı oynanan maçta onu yedek kulübesinde başlattı. Bu tamamen bir hataydı, burada tartışılacak bir şey yok. Bir sarkaçta tamamen farklı parametrelere sahip olmanız gerekir, bu yüzden Sousa'nın fikri tamamen başarısız oldu. Ve daha sonra, tabiri caizse, iki adam arasında kimya uyuşmadı, bu yüzden Sebastian bu koçla bir isim yapamadı. Sebek, Czesia Michniewicz'in takımında da iyi oynadı ama koç çok uzun süre çalışmadı. Fernando Santos da öyle. Sebastian kulüpte her zaman koçun büyük güvenine sahipti. Her futbolcunun buna ihtiyacı vardır. Ancak bir kulüpte takım her gün çalıştığında işlerin daha kolay olduğu bilinir. Ancak bana öyle geliyor ki Sebastian'ın milli takımdaki zamanı yaklaşıyor.

ARDA GÜLER DE LİSTEDE

Yani kulüpteki başarısını milli takımda gösteremeyen ikinci Piotr Zieliński olma ihtimali var mı?
Onun hakkında son derece rahatım. Sebastian tabii ki takımda daha önemli bir figür olmak ister. Ama nasıl olduğunu hatırlayalım: bazen bir gol ya da bir asist oyuncuların kariyerlerini değiştirir. Böyle anlar oyuncuları inşa etmeye başlar. Sadece kadro seçicilerin biraz daha fazla inancına ihtiyacımız var.’ sözlerini kullandı.

Szymanskinin menajerinden Galatasaray ve Manchester United itirafı Fenerbahçe 30-40 milyon euro alabilir

9.75 MİLYON EURO ÖDENMİŞTİ, AVRUPA KULÜPLERİ PEŞİNDE
Başarılı futbolcunun bu performansı, Avrupa’nın birçok kulübünün de dikkatini çekti. Feyenoord’daki yükselişini Fenerbahçe’de bir üst seviyeye taşıyan Szymanski’nin Napoli, Frankfurt ve Monaco tarafından yakın takibe alındığı öğrenildi. Bu takımların dışında başka ekiplerin de Polonyalı yıldızı izledikleri kaydedildi. Sarı-Lacivertliler, uzun pazarlıklar sonrası 24 yaşındaki oyuncuyu Dinamo Moskova’dan 9 milyon 750 bin Euro karşılığında kadrosuna katmıştı.

SERBEST KALMA MADDESİ YOK
Yönetim, performansından son derece memnun olduğu Szymanski’yi kısa sürede satmayı düşünmüyor. Polonyalı futbolcunun sözleşmesinde serbest kalma konusunda bir madde olmaması da bu konuda Sarı-Lacivertliler’in elini güçlendiriyor. Şu anda Szymanski’nin de çok mutlu olduğu Fenerbahçe’den ayrılma niyeti bulunmadığı kaydedildi.

 

Szymanskinin menajerinden Galatasaray ve Manchester United itirafı Fenerbahçe 30-40 milyon euro alabilir

YORUM YAZ